E.ON/direktør: Vi satser stadig på havvindmøller i Danmark

Energikoncernen E.ON satser stadig på havvindmølleparker i Danmark. Torsdag trak E.ON sig ud af den højtprofilerede havvindmøllepark Rødsand II, da økonomien i projekter ikke længere hang sammen. Dermed fulgte E.ON efter Dong Energy, der allerede i maj trak sig ud af Rødsand II.

- Vi besluttede at give det en chance mere, da Dong droppede ud af projektet. Dengang var økonomien allerede anstrengt, og priserne er så steget meget siden. Men jeg vil gerne slå fast, at vi fortsat vil satse meget stærkt på havvindmøller i Danmark, siger Jørn Bue Madsen, der direktør for E.ON Danmark, til RB-Børsen.

Med sit farvel til Rødsand II sætter E.ON den nyudnævnte energi- og klimaminister Connie Hedegaard under pres. I energiforhandlingerne har Connie Hedegaard lagt op til en ændring af afregningsprisen for vindmøller på land, men hvis havvindmølleparker skal kunne betale sig, skal priserne til havs hæves, mener E.ON.

- Jeg er spændt på at se, hvad politikerne vil gøre. Omverdenen er vokset fra de nuværende afregningspriser, og det er helt centralt, at man skaber de rigtige forudsætninger for det her fra politisk side., konstaterer Jørn Bue Madsen.

Priserne på vindmøller til havs er steget dramatisk de seneste år, men Jørn Bue Madsen mener ikke, at man kan skyde skylden på vindmølleproducenterne.

- Du kan ikke pege fingere af nogle enkelte, men priserne er steget betydeligt siden foråret. Hele molevitten - ikke bare møllerne - er blevet dyrere, siger han.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )