Dyrup sælger industriaktiviteter fra

Dyrup, der er ejet af børsnoterede Monberg & Thorsen, sælger sine industriaktiviteter for at fokusere på gør-det-selv og det professionelle marked.

Salget indbringer 90 mio. kr. på gældfri basis og vil påvirke 2009-regnskabet positivt med en engangsindtægt på 15 mio. kr.

Forretningsområdet omsatte for omkring 235 mio. kr. i 2008. Køber er finske Teknos, som er en af Skandinaviens førende leverandører af industriel overfladebehandling og en af de større udbydere af bygningsmaling til detailmarkedet og det professionelle marked.

I alt 120 medarbejdere er ansat i de frasolgte industriaktiviteter, og hovedparten af disse medarbejdere er placeret i Danmark.

Det er hensigten at samle produktionen på Teknos' eksisterende produktionsanlæg i Vamdrup i løbet af de kommende år, men indtil videre har Dyrup fremlejet sin produktionsbygning i Kolding til Teknos i op til 24 måneder.

Det er planen at sælge bygningen og en eventuel gevinst herfra er ikke indregnet i den ventede gevinst fra salget af industriaktiviteterne til Teknos.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )