Dubais børs byder på Fondsbørsen

Nu er det officielt: Emiren af Dubai byder 22 milliarder kroner for Fondsbørsen i København og børserne i Stockholm og Helsingfors.

Handel med aktien blev suspenderet fredag morgen som følge af buddet og kort efter, at handelen startede igen faldt aktien med 1,5 svenske kroner til 227,5, hvilket svarer til -0,66 pct.

Med købstilbuddet bomber araberne det første bud på 208,1 svenske kroner pr. aktie, som den amerikanske teknologi-børs Nasdaq har budt på OMX, ud af vandet.

Men det kan blive starten på en regulær budkrig. I hvert fald, hvis man skal tro på denne otte dage gamle udtalelse fra amerikanerne:

- Vores tilbud til aktionærerne er det bedste, men vi kan være fleksible i vores bud, og vi har finansiel styrke til at ændre buddet, sagde Nasdaq-topchef Robert Greifeld dengang til Bloomberg News.

Nu bliver det interessant at se, om de vil matche det arabiske mega-bud, der kommer efter, at Dubai Børsen i starten af denne uge holdt to dages samtaler med adskillige svenske ministerier og Wallenberg-familien, der er den største aktionær i OMX.

Efter de samtaler bebudede en unavngiven dubaisk embedsmand onsdag overfor Reuters, at samtalerne havde været positive, og at man nu ville overveje situationen. Overvejelserne tog altså blot to dage og mundede ud i et samlet bud på OMX på 27,7 mia. svenske kroner - kontant

RB-Børsen