Dubai igen på spil i OMX-køb

Svensk-finske OMX, der bl.a. ejer Københavns Fondsbørs, er på ny sat i forbindelse med en børs fra Dubai, og det sendte mandag OMX-aktien i vejret. Nasdaq har allerede budt 3,6 mia. dollar for OMX.

Rygter om, at den amerikanske elektronikbørs Nasdaq skulle have rivaler fra Dubai i kampen om at overtage børsgruppen OMX, sendte mandag OMX-aktien opad på Stockholms Børs.

Rygtet kommer fra London-avisen Daily Telegraph, der søndag skrev, at DIFC Investments ville byde hele 250 svenske kroner pr. aktie – svarende til ca. 50 svenske kroner over Nasdaqs bud. DIFC driver i forvejen Dubais Børs.

Der har hele tiden været forlydender om, at Dubai skulle være interesseret i den nordiske børsgruppe, der ejer børserne i København, Stockholm, Helsinki og de baltiske lande og leverer teknologi til 60 børser verden over. Ejeren af DIFC, Omar bin Soleiman, afviste i slutningen af maj, at DIFC var potentiel køber, og siden har der været stille om den side af sagen.

Men de nye rygter virker mere troværdige ifølge en svensk analytiker:

”At oplysningerne er mere detaljerede end tidligere, gør det mere troværdigt. De har desuden god tid, men det er meget svært at sige om, det sker eller ej,” siger den anonyme analytiker ifølge nyhedsbureauet Direkt.

Med til historien i den britiske avis hører også, at DIFC allerede skulle have sikret sig en ejerandel på 5 pct. af OMX, samt at Goldman Sachs og UBS skulle være behjælpelige ved et eventuelt bud.

Både OMX og DIFC har nægtet at kommentere de nye rygter.