DSV/Sydbank: Overraskende - aktien kan falde omkring 5 pct.

DSV's køb af en andel af DFDS er overraskende for analytiker i Sydbank Jacob Pedersen. Umiddelbart er det ikke positivt for aktiekursen på DSV, da de eksisterende aktionærer udvandes. Analytikeren venter et fald i DSV-aktien fra morgenstunden på omkring 5 pct.

- Det er helt klart overraskende for mig. Det havde jeg ikke set komme, erkender han over for RB-Børsen.

Efter hans vurdering er DSV klart stærkest, når der købes konkurrenter og 100 pct. ejerandele. I denne transaktion får DSV en 25 pct.-ejerandel af DFDS, der mere kan ses som en leverandør til DSV end en konkurrent.

Selve investeringen kan i og for sig godtr være god nok trods dette.

- Når DSV betaler med aktier er det en billig betaling med de nuværende kurser på DSV. Man har nok gjort en god finansiel investering, lyder det fra Jacob Pedersen, som også er overbevist om, at DSV kan tilføre DFDS noget positivt.

- DSV vil kunne tilføre noget på det strategiske plan gennem både direktøren Jens Bjørn Andersen og bestyrelsesformand Kurt Larsen, skønner han.

Konklusionen fra Sydbank er, at 6-700 mio. kr. for en 25 pct. andel i et selskab er meget.

- Det er meget for noget, der ikke ligger inden for DSV's kerneområde, siger Jacob Pedersen.

De store handler, hvor DSV købte hollandske Frans Maas og belgiske ABX, var helt anderledes.

- Handlerne med konkurrenterne løftede DSV en division op, men det sker ikke her, siger Jacob Pedersen, der understreger, at der er tale om en investering i periferien af DSVs kerneområde og ikke inden for den forretningsmodel, hvor DSV er stærkest.

Han venter kursfald fra morgenstunden.

- Jeg vil regne med at aktien falder fra morgenstunden. Investorerne kigger nok ikke anderledes på det end jeg, siger han.

DSV-aktionærerne udvandes og derfor venter Jacob Pedersen et fald af samme størrelse som udvandingen - omkring de 5 pct.

DSV aktien lukkede i kurs 60 tirsdag.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )