DSV udbyder nye aktier for 5 mia. kr. for at finansiere opkøb

DSV har besluttet udbyde nye aktier for 5 mia. kr. gennem en rettet emission.

Lastbil fra DSV på Motorring 4 ved Vestskoven. (Foto: Christian Lindgren/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren

DSV har besluttet udbyde aktier for 5 mia. kr. gennem en rettet emission. Det sker for delvist at finansiere det ventede køb af den amerikanske transport- og logistikvirksomhed UTI Worldwide, skriver DSV i en meddelelse.

Aktiesalget vil alene blive rettet mod institutionelle investorer, og aktierne vil blive udbudt via en accelereret bookbuilding til markedskurs og uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer.

Udbudsperioden løber til den 19. november, men kan lukkes tidligere, og afregningskursen ventes også meddelt senest torsdag den 19. november.

Udbuddet gennemføres ved en såkaldt accelereret bookbuilding med op til 17.499.999 nye aktier, svarende til 9,99 pct. af aktiekapitalen. Desuden vil DSV sælge ud af sin andel af egne aktier, således at det samlede nettoprovenu kommer op på 5 mia. kr.

DSV indgik den 9. oktober aftale om køb af UTI Worldwide til en værdi på 1,35 mia. dollar, eller knap 9,5 mia. kr. beregnet på baggrund af den nuværende dollarkurs.

DSV's køb af UTI Worldwide er godkendt af bestyrelserne i begge selskaber og ventes gennemført i første kvartal næste år. Overtagelsen skal godkendes på det amerikanske selskabs generalforsamling.

DSV har tidligere oplyst, at det agtede at finansiere omkring 5 mia. kr. af købesummen med egenkapital.