DSV sætter sig lidt efter aktiekøb

En moderat positiv stemning præger den europæiske åbning, og C20-indekset åbner 0,8 pct. højere i 268,65. DSV presses lidt, efter at transportkoncernen køber sig ind i linefartsrederiet DFDS.

Læs mere
Fold sammen
SAS løftes efter skriverier om interesse fra Air France KLM.

- Det er en overraskende melding med DSV-købet af DFDS-aktieposten. SAS-fusionsspekulationerne er blusset op igen efter skriverierne, men det er positivt, også det, at der er nogen, som er interesseret i SAS, siger chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til RB-Børsen.

DSV åbner 0,4 pct. lavere i kurs 59,8. Transport- og logistikkoncernen har købt sig til en aktiepost i rederiet DFDS ved en aftale med JL-Fondet. DSV bliver medejer af JL's aktiepost på 56 pct. af aktierne i rederiet. Det fælles ejerskab af aktieposten i DFDS vil ligge i et nystiftet selskab, Vesterhavet-DSV Holding, der vil være ejet af JL-Fondet med 55 pct. og af DSV med 45 pct. Prisen er 5,5 DSV aktier pr. DFDS aktie, og med betalingen via aktier får DSV også en ny storaktionær. Storaktionærerne i DFDS vil understøtte DFDS' muligheder for at deltage i den fortsatte branchekonsolidering. DFDS åbner 3,6 pct. højere i kurs 399.

SAS stiger 4,5 pct. til kurs 34,8. Nye opkøbsspekulationer præger flyselskabets aktier, efter at flere aviser herunder Wall Street Journal onsdag skriver, at Air France KLM er interesseret i at fusionere med SAS. SAS-aktien lukkede tirsdag 2,8 pct. højere i kurs 33,3. SAS har solgt sit mindre spanske flyselskab Aerolineas de Baleares, som har 180 medarbejdere.

Danisco åbner 1,0 pct. højere i kurs 212. Europas største sukkerproducent, Südzucker, har aflagt regnskab for tredje kvartal, og her blev selskabets prognoser for 2008/09 gentaget. Danisco afventer de europæiske konkurrencemyndigheders godkendelse af salget af Danisco Sugar til tyske Nordzücker, og tirsdag blev de tyske konkurrencemyndigheders afgørelse udsat til den 20. februar fra den 26. januar.

Carlsberg åbner 0,9 pct. højere i kurs 195,3. Det britiske bryggerimarked er i fokus, efter at Punch Tavern er kommet med markedsopdatering for første kvartal. Pubkæden pointerer, at det britiske forbrug skrumper, og forretningsmiljøet er forværret, dog har Punch Tavern set tegn på forbedringer i juleperioden. Punch Tavern åbner med kursfald på godt 10 pct. og fortsætter trenden, da aktien også mandag og tirsdag faldt mere end 10 pct. I mandags begyndte spekulationer om selskabets gældspost, og den negative stemning blev understøttet af sænkede anbefalinger fra to finanshuse.

A.P. Møller - Mærsk åbner 1,4 pct. højere i kurs 29.800. Dagbladet Børsen citerer onsdag morgen Carnegie for, at halvdelen af overskuddet hos A.P. Møller - Mærsk vil forsvinde i 2009. Det svarer til godt 10 mia. kr.

RB-Børsen