DSV og Pandora stjæler rampelyset på børsen

Det ligner en tirsdag med positive takter for det danske aktiemarked.

Foto: Christian Als

Pandora har opjusteret forventningerne og ventes at skyde til vejrs fra åbningen. Også DSV er nyhedsaktuel med regnskabet for andet kvartal, der halter en anelse efter analytikerforventningerne.

De asiatiske aktiemarkeder har generelt haft stigninger i løbet af natten, og selvom de amerikanske aktiemarkeder lukkede mandag med fald, tyder futures-handelen på stigninger ved børsåbning tirsdag.

Mandag steg C20 Cap-indekset 0,4 pct. til 589,38.

Øverst sluttede GN Store Nord, efter at selskabet opjusterede forventningerne til sin høreapparatsdivision, GN Resound. Tirsdag kommer koncernen til at tiltrække sig yderligere fokus i takt med, at analytikerne får kigget på opjusteringerne - herunder det øgede samarbejde med den amerikanske kæde Costco, der ifølge finanshuset Sanford C. Bernstein kan komme til at bidrage med op til 400 mio. kr. til regnskabet.

Aktien steg 6,1 pct. i mandagens handel.

Den helt store rampelys-tyv i C20 Cap-indekset bliver imidlertid transport- og logistikkoncernen DSV samt smykkekoncernen Pandora.

DSV er kommet med regnskab tirsdag, inden børsen åbner. Regnskabet for andet kvartal er nogenlunde som ventet i markedet - om end lidt til den svage side, viser estimater indsamlet af svenske SME Direkt på vegne af Ritzau Finans.

Ikke desto mindre overraskede divisionen Air & Sea med en negativ omsætningsvækst og en forsigtig nedrevidering af forventningerne til markedsudviklingen i 2013.

Air & Sea oplevede i andet kvartal en negativ vækst på toplinjen, der ikke levede op op til forventningerne i markedet ifølge SME Direkt. Air & Sea omsatte i kvartalet for 5000 mio. kr. hvilket blev omsat til et overskud på EBIT-niveau på 351 mio. kr.

Ifølge SME Direkt ventede analytikerne en omsætning på 5274 mio. kr. og et EBITA-driftsresultat på 375 mio. kr. I samme periode 2012 omsatte divisionen for 5048 mio. kr. med et EBITA-driftsresultat på 376 mio. kr.

- Udviklingen i nettoomsætningen er påvirket af udviklingen i transporterede mængder samt udviklingen i de underliggende fragtrater, skriver selskabet i regnskabet.

DSV reviderer desuden i forbindelse med regnskabet sine forventninger til markedsvæksten for henholdsvis sø- og luftfragt. Hvor forventningerne tidligere lå på en markedsvækst på 2-4 pct. for søfragt og 0-2 pct. for luftfragt, venter DSV nu 2-3 pct. markedsvækst på søfragten og 0 pct. for luftfart.

Pandora-aktien vil blive sat i bevægelse af en opjustering forventningerne til hele 2013. Smykkeproducenten har offentliggjort foreløbige regnskabstal for andet kvarta, der viser omsætning på cirka 1,9 mia. kr. og en EBITDA-margin på cirka 27 pct.

- Derudover fortsatte det direkte sammenlignelige salg ud af konceptbutikkerne de gode takter i 2. kvartal med 8,8 pct. vækst i USA, 11,6 pct. vækst i Storbritannien, 1,7 pct. vækst i Tyskland og 22,4 pct. vækst i Australien sammenlignet med 2. kvartal 2012, hedder det i meddelelsen.

I forbindelse med meddelelsen opjusterer Pandora forventningerne til hele 2013 til en omsætning på cirka 8 mia. kr. mod tidligere 7,2 mia. kr. og en EBITDA-margin på cirka 27 pct. mod tidligere forventet 25 pct.

/ritzau/FINANS