DSV-nedjustering skuffer analytiker

Det negative ved DSVs regnskab for andet kvartal er mere negativ end forventet, men virksomheden er stadig robust, mener analytiker.

Foto: Molchanov Eduard.
Læs mere
Fold sammen
Verdenshandlen står mere stille end ventet. Det rammer transportvirksomheden DSV, der i dag nedjusterede årets omsætning med 6 mia.

”Kigger vi på resultatet, er det noget svagere, end jeg havde regnet med både på omsætning og primære drift. Til gengæld er overskudsgraden på linje med, hvad jeg havde regnet med. Det er en volumenhistorie – mængderne er simpelthen lavere end forventet, det koster på indtjeningen, end jeg helt havde regnet med,” siger Jacob Pedersen, DSV-analytiker fra Sydbank.

Resultatet vider om, at DSVs marked er kollapset, siger analytikeren. ”Det, der går galt, er, at verdenshandlen står mere stille, end man regnede med for tre måneder siden. De små positive elementer, man havde regnet med, er ikke kommet. Tingene står i stampe på et meget lavt niveau, og det koster på indtjeningen,” siger han.

Han kalder nedjusteringen ”skuffende”, men hæfter sig ved, at de på trods af nedjusteringen forventer at levere stort set den samme overskudsgrad. Det, er ifølge Jacob Pedersen en vidnesbyrd om, at virksomheden har en stærk forretningsmodel, især når man ser i forhold til den samlede transportbranche.

Klarer sig stadig fantastisk
Koncernen venter nu en omsætning i 2009 på 38 mia. kr. og et driftsoverskud, (EBITA), på 1,75 mia. kr. De tidligere forventninger var en omsætning på 44 mia. kr. og et driftsoverskud på 2 mia. kr.

Selskabet kom ud af første halvår med en omsætning på 18,3 mia. og et driftsresultat (EBITA) på 804 millioner kroner. I samme periode sideste år omsatte DSV for 17,5 mia. kr.

”Det negative er mere negativt, end jeg havde forventet, men kigger man på, hvordan det går i branchen, så klarer de sig stadig fantastisk,” siger Jacob Pedersen.

Nordea mere negativ
Nordeas aktieanalytikere er dog noget mere dystre i deres vurdering.

- Ved første øjekast skuffer regnskabet, og aktien vil givetvis komme pænt under pres i dag oven på den seneste tids stigning. Selve tallene for 2. kvartal er lavere end ventet. Samtidig nedjusterer DSV forventningerne til helåret. Der var ventet en nedjustering, men nedjusteringen er større end ventet. En skuffende start på den danske regnskabssæson, skriver Nordeas aktierådgivere i deres morgenrapport.