DSV løfter forventningerne efter stærk fremgang i andet kvartal

DSV tjente flere penge i andet kvartal, end der på forhånd var ventet på aktiemarkedet. Og samtidig var resultaterne mærkbart bedre end i samme periode for et år siden.

Foto: Keld Navntoft

DSV tjente flere penge i andet kvartal, end der på forhånd var ventet på aktiemarkedet. Og samtidig var resultaterne mærkbart bedre end i samme periode for et år siden.

Transport- og logistikkoncernen er da også klar med en opjustering af forventningerne til hele året i forbindelse med regnskabet for andet kvartal onsdag morgen.

Selskabet kommer ud af april, maj og juni med et plus på 1240 mio. kr., når man ser på driftsoverskuddet før særlige poster. Her havde aktieanalytikerne ifølge Ritzau Estimates ventet et overskud på 1187 mio. kr.

I forhold til samme periode året før er der tale om en fremgang fra 900 mio. kr.

En del af forklaringen på de bedre resultater er opkøbet af amerikanske UTI Worldwide, der blev købt for 9,5 mia. kr. sidste år, hvor DSV siden hen har skåret til med synergier til følge. Samtidig er den samlede forretning øget markant med fusionen.

- Med en vækst i indtjening og pengestrømme på over 50 pct. er vi meget tilfredse med koncernens resultater for første halvår af 2017. Her kun 18 måneder efter købet af UTI Worldwide er produktiviteten allerede på alltime high, og vi har realiseret de bedste resultater i koncernens historie, siger selskabets topchef, Jens Bjørn Andersen, i forbindelse med regnskabet.

Særligt luft- og sødivisionen, Air & Sea, kommer igennem andet kvartal med et bedre end ventet driftsoverskud. Det samme gælder for den mindste division, Solutions. Vejdivisionen, Road, kunne modsat ikke følge med analytikernes forventninger til indtjeningen.

Resultaterne kom i mål på baggrund af en samlet omsætning, der steg til 18.924 mio. kr., hvilket var lidt højere end ventet, da estimatet lød på 18.863 mio. kr. I andet kvartal sidste år viste toplinjen 17.606 mio. kr.

OPJUSTERING OG TILBAGEKØB

DSV sigter nu efter et driftsoverskud før særlige poster på 4500-4700 mio. kr. for hele året. Selskabet venter samtidig frie pengestrømme i niveauet 3750 mio. kr.

Tidligere ventede DSV et driftsoverskud på 4300-4600 mio. kr. og frie pengestrømme på 3500 mio. kr. Til sammenligning ventede aktieanalytikerne inden regnskabet et overskud på 4622 mio. kr., viser en rundspørge fra Ritzau Estimates.

I 2016 lød driftsoverskuddet på 3475 mio. kr.

Selskabet skyder 7. august et aktietilbagekøbsprogram på op til 1 mia. kr. i gang. DSV's aktietilbagekøb har været sat på hold, da det har skullet finansiere opkøbet af UTI Worldwide til 9,5 mia. kr., men siden købet i begyndelsen af 2016 er der blevet betalt af på gælden, og derfor kan DSV altså igen sende penge retur til aktionærerne.