DSV kørte rekordkurs hjem efter regnskab

Stigningerne blandt de danske aktier holdt ved tirsdagen igennem og tog faktisk til i styrke hen over eftermiddagen. DSV trak opad med en flot stigning efter regnskabet for andet kvartal, der ellers var lidt under analytikernes forventninger.

Pandora og GN Store Nord fyldte dog også godt på efter opjusteringer, og samlet steg C20 Cap-indekset med 0,7 pct. til 593,36.

DSV var i fremdrift dagen igennem efter regnskabet for andet kvartal tirsdag morgen, der ellers var lidt under analytikernes forventning på både top- og bundlinje samt driften. DSV kørte en omsætning på 11.406 mio. kr. ind i andet kvartal mod ventet 11.729 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Driftsresultatet (EBITDA) landede på 804 mio. kr. mod ventet 818 mio. kr., mens nettoresultatet blev 417 mio. kr. mod ventet 434 mio. kr. Regnskabet var dog også prydet af et aktietilbagekøbsprogram på 300 mio. kr., mens det nylige opkøb af Ontime Logistics også pynter, lyder vurderingen fra Mads Zink, der er chefhandler hos Danske Bank.

- Det overrasker mig ikke, at den stiger, men at den stiger så meget, det er jeg lidt overrasket over. Jeg tror ikke, at forventningerne var specielt store til DSV, så folk har nok åndet lidt lettet op, siger han til Ritzau Finans.

Investorerne kvitterede for den samlede pakke ved at sende DSV-aktien op med 3,7 pct. til lukkerekorden 150,10 kr.

Pandora glimtede desuden i toppen tirsdagen igennem, efter at smykkeselskabet opjusterede forventningerne til hele 2013 og serverede foreløbige tal for andet kvartal omtrent 14 dage, før regnskabet for perioden afleveres.

Pandora venter nu en omsætning på 8 mia. kr. i 2013 mod tidligere ventet 7,2 mia. kr. samt en EBITDA-margin på 27 pct. mod tidligere ventet 25 pct. I andet kvartal endte omsætningen ifølge tirsdagens meddelelse på cirka 1,9 mia. kr., mens EBITDA-marginen endte på cirka 27 pct.

- Derudover fortsatte det direkte sammenlignelige salg ud af konceptbutikkerne de gode takter i andet kvartal med 8,8 pct. vækst i USA, 11,6 pct. vækst i Storbritannien, 1,7 pct. vækst i Tyskland og 22,4 pct. vækst i Australien sammenlignet med andet kvartal 2012, hedder det i meddelelsen fra Pandora.

Pandora steg med 3 pct. til 220,60 kr. og er dermed et pænt stykke over noteringskursen 210 kr.

GN Store Nord hørte fortsat positiv feedback for mandagens opjustering af forventningerne i høreapparatdivisionen Resound i tirsdagens handel. Tirsdag medførte justeringen lette kursmålsløft hos en række finanshuse. Størst var ændringen hos svenske SEB Enskilda, der har løftet sit kursmål til 120 kr. fra tidligere 110 kr., mens anbefalingen er fastholdt på "hold".

- Stigningen var efterdønninger fra opjusteringen mandag, men GN er også tæt på fuldt prissat nu, så vi forventer ikke store stigninger herfra. Man skal dog også huske på, at det fortsat er et feriemarked, vi arbejder med, så der skal ikke så meget til for at sende aktien pænt op. Morgan Stanley købte rigtig meget op tirsdag, og det har meget vægt, når der ikke er så meget samlet volumen, siger Mads Zink.

GN sluttede 3 pct. højere i 117,40 kr. tirsdag efter mandagens stigning på godt 6 pct.

Vindmølleproducenten Vestas blev blæst fremad af en opjustering af kursmålet for aktien fra Jyske Bank, der nu har målet 120 kr. mod tidligere 95 kr., mens anbefalingen "køb" blev fastholdt. Investordarlingen steg med 2,2 pct. til 109 kr.

Helt i bunden af C20 Cap-indekset endte enzymproducenten Novozymes med et fald på 1,3 pct. til 194,50 kr.

Uden for C20-indekset meddelte tøjkoncernen IC Companys, at selskabets administrerende direktør, Niels Mikkelsen, bliver skiftet ud med Mads Ryder allerede på torsdag - den 1. august.

Og det kunne investorerne tilsyneladende godt lide. IC Companys-aktien steg med 6,9 pct. til 139 kr.

/ritzau/FINANS