DSV-genopretning i Tyskland tager længere end ventet - Danske

 

Den danske transportkoncern DSV har været hårdt ramt af problemer i Tyskland og Frankrig. Selskabet arbejder hårdt på at få forretningen i de to lande tilbage på sporet, men Danske Equities mener, det tager længere tid end ventet.

 

- DSV kæmper stadig med at restrukturere vejtransportdivisionen i Tyskland og Frankrig, og vi er overbeviste om, at DSV vil lykkes med det. Vi har dog været for optimistiske i vores tidsplan, og derfor reviderer vi vores estimater, skriver analytikerne Henrik Lund og Philip Christensen i et notat.

 

Da restruktureringen af forretningen i de to lande tager længere tid end ventet, nedjusterer Henrik Lund og Philip Christensen deres estimater for indtjeningen i DSV i 2006.

 

- Vi nedjusterer vores estimater for nettooverskuddet med 6 pct. for 2006. Det betyder, at vi i stedet for at ligge 2 pct. højere end ledelsens prognose på et overskud på 749 mio. kr., nu tror at ledelsen kan risikere ikke at nå det mål, skriver analytikerne.

 

Især i Tyskland har DSV store problemer med at få forretningen til at rulle, og i årets første tre kvartal har DSV's vejtransportdivision i Tyskland opnået et underskud af den primære drift på 36 mio. kr., mens der var budgetteret med et underskud på 18 mio. kr.

 

- Der har været et dårligere forløb i Tyskland, end vi havde håbet på. Det er dog på rette vej, og der er bedring hele tiden. Det er hårdt arbejde, og vi har en række initiativer i gang således, at vi kan spare betydeligt og frasælge små underskudsgivende dele af vores virksomhed i Tyskland, har DSV-topchef Kurt Larsen tidligere sagt om problemerne i Tyskland.

 

Danske Equities fastholder sin købs-anbefaling og et kursmål af DSV-aktierne på 1120 kr. DSV blev mandag ved middagstid handlet 0,5 pct. højere til 1032 kr. pr. aktie.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )