DSV: Fransk kapitalfond satser på kursfald før regnskab

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

DSV-aktien lukkede mandag i det højeste niveau nogensinde, og den franske kapitalfond Capital Fund Management har nu investeret et større millionbeløb, i en tro på at kursen skal falde forud for transportselskabets regnskab 2. maj.

Kapitalfonden har således shortet 950.000 DSV-aktier til en værdi af 360 mio. kr. Andelen svarer til 0,5 pct. af alle aktier i DSV, fremgår det af en indberetning til Finanstilsynet.

Den franske kapitalfond kan godt have shortet aktien i en længere periode, da man først skal oplyse sin shortposition, hvis den overstiger 0,50 pct. af aktiekapitalen i et selskab.

Ifølge Finanstilsynet er det første gang, at en enkelt investor har shortet en så stor portion DSV-aktier. Andre danske aktier som FLSmidth og Bavarian Nordic er omvendt kendt for at være meget shortet.

Når man går short i en aktie, låner man aktien, sælger den og håber så at kunne købe den tilbage senere til en lavere kurs.

Derefter afleverer man igen aktien og scorer så differencen minus et gebyr for at have lånt aktien, såfremt den altså er faldet.

Det er langt fra den udbredte opfattelse på aktiemarkedet, at DSV-aktien skal falde.

Af de 23 aktieanalytikere, der har oplyst deres anbefaling til Bloomberg, har 16 en positiv holdning til DSV ud fra en investeringssynsvinkel.

/ritzau/FINANS