DSV-aktien tager stort dyk efter nej til købstilbud

Den danske logistikvirksomhed DSV har smidt et købstilbud på bordet hos det schweiziske transportselskab Panalpina – men storaktionæren har takket nej, oplyser selskabet i en pressemeddelelse mandag. En melding, der har sendt DSV-aktien ned i dybet fra morgenstunden. REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Arnd Wiegmann

Logistikselskab Panalpina sendes mandag ned med 8,5 pct. på børsen i Schweiz ifølge Bloomberg News.

Det sker, efter at selskabets største aktionær, Ernst Göhner-gruppen, mandag har sagt nej til det købstilbud, som danske DSV har lagt på selskabet.

Gruppen, der sidder på omtrent 46 pct. af aktierne i selskabet, støtter i stedet bestyrelsen i en selvstændig vækststrategi, der kan inkludere opkøb, lyder det i en meddelelse fra Panalpina.

Her fremgår det ligeledes, at Panalpina fortsat vurderer tilbuddet fra DSV, der lød på cirka 26,5 mia. kr., da det blev offentligt kendt 16. januar, i samarbejde med sine rådgivere.

Heller ikke i København tager investorerne godt imod nyheden. Her sendes DSV-aktien ned med 4,2 pct. til en pris på 511 kr. Inden børsåbning mandag var aktien steget 13,1 pct., siden buddet så offentlighedens lys.

/ritzau/FINANS