D/S Norden leder an i bred aktie-fremgang

C20-indekset ligger 1,4 pct. højere i 286,5 onsdag middag og fastholder dermed formiddagens solide takter, hvor det forsat er de cykliske aktier, der dominerer fremgangen.

Læs mere
Fold sammen
Imens stiger de tre største europæiske fondsbørser mellem 1,6-1,9 pct. Den generelle positive stemning bunder i en strøm af stærke regnskaber fra USA, hvor seneste var Intel, der natten til onsdag overraskede analytikerne i sit regnskab for andet kvartal.

D/S Norden ligger 5,9 pct. højere i kurs 184,8 og udbygger dermed tirsdagens stigning på 7,6 pct. Norden følger onsdag tendensen fra de asiatiske tørlastrederier, hvor der har været pæn fremgang onsdag morgen. Finanshuset Shenyin & Wanguo hævede sin anbefaling på China Cosco grundet forbedrede udsigter til efterspørgslen på jernmalm.

A. P. Møller Mærsk stiger 2 pct. højere i kurs 30.400, efter at Finanshuset Shenyin & Wanguo ligeledes hævede sin anbefaling på China Shipping Container Line.De cykliske aktier DSV og FLSmidth følger den gode stemning og stiger i omegnen af 2-3 pct.

Novo Nordisk stiger 0,4 pct. til kurs 286, efter at konkurrenten Sanofi-Aventis onsdag har offentliggjort en kommentar med uafhængige ekspertvurderinger vedrørende tidligere bragt sammenhæng mellem succesmedikamentet Lantus (mod diabetes) og øget kræftrisiko. Sanofi-Aventis skriver, at det internationale ekspanel har konkluderet, at de fire tidligere fremsatte bekymringer om et link mellem Lantus og øget kræftrisiko er baseret på begrænset og mangelfuldt datamateriale, som har givet flygtige og ikke-konsistente resultater.

Danske Bank stiger 0,6 pct. til kurs 88 mens Nordea handles 3,7 pct. højere i kurs 41,9. Der er nyt fra norske DnB Nor, efter at koncernens regionale direktør Werner Schilli i Litauen venter, at banken nedskriver 15 pct. af udlånsporteføljen i Litauen, hvilket skyldes den dybe recession med en kraftigt stigende arbejdsløshed. Det sagde han til Reuters.

Carlsberg løftes 0,5 pct. til kurs 334,5, efter tirsdagens solide 4,2 pct. stigning. Anheuser-Busch Inbev's storaktionær, Eugenie Patri Sebastien, er i fokus efter at have frasolgt en aktiepost på 2 mio. aktier i en off-market handel.

NKT løftes 2,9 pct. til kurs 184,3. Investorerne afventer dagens regnskab fra den norske joint venture-partner Acergy, der sidder med en ejerandel på 49 pct. i NKT Flexibles. Det norsk/britiske olieserviceselskab ventes at præsentere regnskab for andet kvartal kl. 13.00.

Vestas stiger 3,4 pct. til kurs 378. Den tyske konkurrent Repower har fået en ordre fra det svenske energiselskab Vattenfall på i alt 150 MW til en offshore-vindmøllepark på de britiske øer. Det skriver Bloomberg News.

SAS ligger uændret i 2,4. Jyllands-Posten skriver onsdag, at tirsdagens halvårsregnskab fra Norwegian viser, at SAS er nødt til at tage den norske konkurrent alvorligt. Norwegian er gået mod strømmen af dårlige regnskaber og leverede et solidt overskud. Yderligere ser British Airways sig nødsaget til at skaffe frisk kapital for at dæmme op for de svindende likvide midler.

IC Companys ligger uændret i kurs 101. Den svenske "storebror" Hennes & Mauritz leverede skuffende salgstal for juni. Same-store sales faldt 5 pct., hvor analytikerne havde ventet et fald på 2 pct., mens det samlede salg steg 4 pct.

RB-Børsen