Droppet købstilbud sender britisk forsikringskæmpe markant ned

Den britiske ejer af danske Codan, RSA Insurance Group, falder på børsen i London mandag hele 21 pct. efter nyheden om, at den schweiziske forsikringsgigant Zurich har droppet sine planer op at opkøbe selskabet. Det meddelte schweizerne mandag inden børstid.

På børsen i Schweiz falder aktien i Zurich Insurance Group mandag 2,1 pct., mens aktien i RSA i London 21,6 pct. til 399,50 pence. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE

Zurich har truffet beslutningen efter konstatering af en svækkelse af sine nuværende forsikringsaktiviteter.

Selskabet har regnet sig frem til, at tredje kvartal vil byde på et underskud i størrelsesordenen 200 mio. dollar. Det skyldes et ventet tab på 275 mio. dollar på forsikringsforpligtelser relateret til eksplosionerne i havnen i kinesiske Tianjin i midten af august.

Derudover har selskabet gennemgået reservationerne på sin amerikanske bilforsikringsportefølje mv. og er nået frem til, at der manglede 300 mio. dollar i reservationer, hvilket også belaster i tredje kvartal.

På børsen i Schweiz falder aktien i Zurich Insurance Group mandag 2,1 pct., mens aktien i RSA i London 21,6 pct. til 399,50 pence. Overtagelsesprisen for RSA skulle ifølge Bloomberg News have været omkring 5,6 mia. pund, ca. 60 mia. kr.inans.dk