Draghi tror inflationsmål nås senest i starten af 2019

Den Europæiske Centralbanks mål for inflationen i euroland vil blive nået i slutningen af 2018 eller i begyndelsen af 2019. Det spår Mario Draghi, der er chef for Den Europæiske Centralbank, ECB.

Mario Draghi Fold sammen
Læs mere
Foto: BERND VON JUTRCZENKA

Spådommen kom Draghi med på et møde i weekenden i Washington, skriver Bloomberg News.

ECB's erklærede mål for inflationen er, at den kommer op på omkring 2 pct., og indfrielsen af det mål er afgørende for ECB's stimulusprogram, som holder hånden under de europæiske markeder, blandt andet ved omfattende opkøb af obligationer.

Centralbankschefen påpegede, at væksten i euroområdet stadig fortsætter i et afdæmpet tempo, og at fokus er på implementeringen af det nuværende opkøbsprogram. Men de europæiske regeringer bør samtidig være bevidste om, at stimuliene ikke vil vare ved for evigt.

Draghi hæftede sig desuden ved, at brexit er en omfattende begivenhed og advarede imod at tro, at den britiske befolknings beslutning om at forlade EU-samarbejdet ikke vil få konsekvenser. Konsekvensernes omfang afhænger ifølge ECB-bossen af, hvor langt tid der vil herske usikkerhed om forløbet, og hvilken aftale der bliver landet mellem EU og Storbritannien.