Draghi tænder forventning om rentefald

En dueagtig Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, understøttede med sin tale i EU-parlamentet mandag forventningerne om en snarlig rentenedsættelse i eurozonen.

Den Europæiske Central Banks President Mario Draghi Fold sammen
Læs mere
Foto: THIERRY CHARLIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og det motiverede til rentefald i det nordlige Europa, mens den sydslige del af regionen - Italien, Spanien og Portugal - så rentestigning i bekymring over, om det snarlige valg i Italien vil resultere i et lammet parlament, der bremser reformerne.

Den 10-årige, danske rente faldt 2 basispoint til 1,77 pct., mens renterne i Tyskland og Frankrig faldt 1-2 basispoint.

- Indikatorerne signalerer fortsat svaghed i begyndelse af 2013 med afdæmpet hjemlig efterspørgsel, rapporterede Draghi til EU-parlamentet i dagens høring.

- Draghis kommentarer er af samme dueagtige slags, som hans seneste erklæringer. Markedet er igen begyndt at indprise forestillingen om en rentenedsættelse. Men vi tror ikke, at der kommer en nedsættelse, kommenterer Ralf Umlauf, analytiker i Landesbank Hessen-Thüringen i Frankfurt over for Bloomberg News.

Draghi sagde tidligere i februar, at økonomien i eurozonen havde stabiliseret sig. Men blot en uge senere skuffede BNP-tal for eurozonen markedet med en negativ udvikling på 0,6 pct. i fjerde kvartal sidste år. Så grimt et fald har regionens økonomi ikke set siden de første tre måneder af 2009.

Centralbankchefen har i tilgift bemærket, at inflationsrisikoen i regionen er inddæmmet, og at der derfor er plads til, at euro-pengepolitikken kan forbliver "lempelig".

I Sydeuropa var der rentestigninger på 3 basispoint i Italien, og i Spanien og Portugal steg renterne 5 basispoint.