Draghi: Inflationen snegler sig stadig afsted

Inflationen i eurozonen er stadig i slæbesporet, og der er fortsat risiko for, at den globale vækst bremser op. Det siger centralbankchef Mario Draghi torsdag i en høring i Europa-Parlamentet.

Foto: DANIEL ROLAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tolkes som et tegn på, at Den Europæiske Centralbank (ECB), som Mario Draghi står i spidsen for, vil komme med nye kvantitative lempelser for at sparke gang i eurolandenes økonomi. Det kan ske ved centralbankens møde i december.

- Tegnene på en vedvarende vending i kerneinflationen er svækket i nogen grad. De nedadvendte risici fra global vækst og handel er meget tydelige, udtaler ECB-chefen torsdag ved høringen.

- Dette indikerer, at en vedvarende normalisering af inflationen kan tage længere tid, end vi ventede i marts, da vi først vurderede de samlede effekter af vores tiltag.

Mario Draghi gjorde det klart, at centralbanken slet ikke mangler redskaber til at stimulere økonomien. Det igangværende opkøb af obligationer kan både ændres i størrelse, sammensætning og løbetid, nævner han blandt andet, men også derudover er der værktøj i kassen.

Draghis kommentarer gav en umiddelbar svækkelse af euroen, der over for dollar faldt til kurs 1,0690 fra 1,0745 i løbet af kort tid. Senere har kursen rettet sig lidt, og ved 12.45-tiden er den på 1,0715 dollar per euro.

Ifølge Goldman Sachs' økonom Dirk Schumacher peger Draghis kommentarer på en sænkelse af ECB's indskudsrente ved sit møde december samt en officiel forlængelse af opkøbsprogrammet, skriver Bloomberg News.