Draghi: Der er rigeligt med obligationer at købe op

Chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, er ikke bekymret for, at centralbanken løber tør for obligationer at købe op i forbindelse med det milliardstore opkøbsprogram, som centralbanken iværksatte tidligere på måneden.

Mario Draghi Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger Mario Draghi i forbindelse med, at han mandag giver sit syn på den økonomiske situation i eurozonen til Europa-Parlamentet i Bruxelles, skriver Bloomberg News.

Forud for opkøbsprogrammet var der ellers flere økonomer, som frygtede, at ECB på et tidspunkt kunne risikere at løbe mod en mur, men det har ikke vist sig at være tilfældet indtil videre.

- Vi ser ikke nogen tegn på, at der ikke vil være nok obligationer at købe. Responsen fra markedsdeltagerne har indtil videre været god, og implementeringen har været problemfri, og der er fortsat masser af likviditet i markedet, siger Mario Draghi ifølge Bloomberg News.

ECB vil frem til september 2016 opkøbe obligationer for 60 mia. euro (450 mia. kr.) om måneden.

Programmet er sat i verden for at sparke gang i den europæiske økonomi, der lider under lav vækst og lav inflation. Sidstnævnte ligger i øjeblikket langt under ECB's mål om årlige prisstigninger på omkring 2 pct.