Dow satte rekord trods lav volumen op til helligdag

De amerikanske aktier lukkede en smule højere onsdag op til torsdagens helligdag, Thanksgiving. Dermed blev det til endnu en rekord i Dow Jones, mens Nasdaq cementerede positionen over 4000-niveauet.

Onsdagens mange nøgletal, hvoraf flere var fremrykket på grund af Thanksgiving, viste sig generelt positive, men mange investorer havde valgt at holde tidligt fri, hvilket betød en usædvanlig lav omsætning.

Dow Jones Industrial Average lukkede med en stigning på 0,2 pct. point i 16.097,33. Dermed fortsatte rekordrækken i indekset, der nu er lukket i nye højder fem dage i træk.

S&P 500-indekset sluttede også med en stigning - her på 0,3 pct. - i 1807,23. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset endte dagen med en stigning på 0,7 pct. i 4044,75.

Stigningerne fortsætter torsdag morgen i futuremarkedet i Asien, hvor de amerikanske indeks-futures handles med stigninger på 0,1-0,2 pct. torsdag morgen.

Onsdagens buket af nøgletal bød på et lavere antal nytilmeldte ledige end ventet, mens indgangen af ordrer på varige forbrugsgoder svarede til forventningerne. Efterfølgende viste Chicago-indekset for indkøbschefernes forventninger en værdi på 63 mod ventede 60.0, og den endelige opgørelse over Michigan-indekset for forbrugertilliden steg til hele 75 fra 72,0 i den foreløbige opgørelse.

Sidst, men ikke mindst, steg de ledende indikatorer med 0,2 pct., hvor konsensus ifølge Bloomberg News var 0,0 pct.

- Dagens tal er i en vis forstand endnu en bekræftelse af, at tingene alt sammen går temmelig anstændigt. Får vi højere renter igen? Er nedtrapning stadig på vej? Markedet prøver at vurdere, hvad der kommer til at ske, og hvordan vi positionerer os fremadrettet i den række af usikkerheder, som stadig lurer, siger investeringschef Bill Schultz fra McQueen Ball & Associates i Pennsylvania til Bloombrg News.

På selskabsplan var Hewlett Packard til eksamen efter tirsdag aftens gode regnskab. Aktien steg over 5 pct. i tirsdagens eftermarked og indledte onsdagens handel med en stigning på 8 pct. Stigningerne fortsatte dagen igennem, og da slutklokkens sprøde klang lød over Wall Street, lå HP-aktien med et plus på 9,1 pct.

En amerikansk domstol godkendte et forlig mellem myndighederne og flyselskaberne US Airways og American Airlines. Forliget baner vejen for en fusion mellem de to flyselskaber, og investorerne kvitterede med at sende US Airways op med 0,7 pct., mens American Airlines fik 2,3 pct. ekstra lagt på aktiekursen.

Aktien i den problemramte JC Penney-detailkæde fik kraftig medvind, efter at selskabets topchef tirsdag købte mere end 100.000 aktien i koncernen. Det gav anledning til yderligere tro på, at den igangværende turnaround er på rette spor og satte fokus på et voksende håb om, at gigantdetailhandleren begynder at se lys for enden af tunnelen i løbet af juleshopping-sæsonen. Aktien lukkede med en stigning på 7,7 pct.

/ritzau/FINANS