Dow Jones kunne ikke holde sig over 16.000

Det store amerikanske aktieindeks Dow Jones var mandag over indeks 16.000 for første gang nogensinde, men stigningerne forduftede mere eller mindre hen mod børslukningen.

Det blev til en marginal stigning i indekset på 0,1 pct. til 15.976,02, efter at det havde toppet dagen i 16.030,28. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det blev dog til en marginal stigning i indekset på 0,1 pct. til 15.976,02, efter at det havde toppet dagen i 16.030,28.

»Vi har bevæget os ret langt, ret hurtigt. Der er tydeligvis et potentiale for en lille smule tilbagetrækning,« siger Kevin Caron, markedsstrateg hos Stifel Nicolaus & Co., til Bloomberg News.

S&P 500 lukkede 0,4 pct. lavere i 1791,53, mens Nasdaq-indekset klarede sig dårligst af de tre store indeks med et fald på 0,9 pct. til 3949,07. Ifølge data fra Bloomberg News handler S&P 500-aktierne, som er steget 25 pct. i år, nu til 17 gange den rapporterede indtjening, hvilket er en stigning på 20 pct. siden begyndelsen af 2013.

»I takt med at vi fortsætter op og når nye højder, kommer vi ind i nyt territorium, og luften bliver tyndere og tyndere heroppe. Alle skuer mod Yellen (den forventeligt nye kommende centralbankchef, red) og føler sig komfortable med, at hun vil fortsætte de kvantitative lempelser, og måske endda lægge endnu mere ind i systemet,« siger Tim Hartzell, der arbejder med kapitalforvaltning hos Sequent Asset Management, ifølge Bloomberg News.

Microsoft havde det svært i mandagens marked, efter at analytikerne hos Bank of America sænkede anbefalingen af aktien til »underperform« fra »neutral«. Aktien lukkede efterfølgende 1,7 pct. lavere.

Fødevarevirksomheden Tyson steg derimod 2,3 pct. efter offentliggørelsen af et regnskab med en salgsvækst i fjerde kvartal på 7 pct. til 8,89 mia. dollar. Til sammenligning havde analytikerne ventet 8,87 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News.