Dow Jones falder tilbage under 16.000

Wall Street markerer 50-års dagen for mordet på den amerikanske præsident John F. Kennedy med en begrænset reaktion.

Dow Jones-indekset, der for 50 år siden faldt 2,9 pct. efter nyheden om Kennedys død, åbner med et minus på 0,2 pct. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset stiger 0,2 pct., og S&P 500-indekset ligger uændret efter få minutters handel.

Dermed ser Dow Jones-indekset, der torsdag lukkede i et niveau højere end 16.000 for første gang nogensinde, ikke ud til at sætte ny rekord denne fredag.

På selskabsfronten er der regnskab fra skokæden Footlocker, der sælger kondisko over det meste af kloden. Her er omsætningen i tredje kvartal steget 6,4 pct. til 1,62 mia. dollar, og resultatet pr. aktie landede på 68 cent.

Begge dele var højere end analytikernes havde ventet, og skokæden stiger hele 5,11 pct. til 38,64 dollar på det amerikanske aktiemarked - aktien er dermed på vej til at slå den tidligere lukkerekord på 37,61 dollar.

Apoteker-kæden Ross Stores dykker 7,5 pct. i den tidlige handel. Kæden nedjusterede sine forventninger til fjerde kvartal efter lukketid torsdag. Begrundelsen for nedjusteringen er, at konkurrencen i julesæsonen ser ud til at blive den hårdeste i flere år.

Selskabet bag United Airlines, United Continental Holdings, stiger 3,2 pct. efter udtalelser fra milliardæren David Tepper, der vil satse på flyselskaber. Flyselskabet nyder desuden godt af, at Goldman Sachs har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "neutral".

Selvsamme Tepper fortalte ved Robin Hood-konferencen i New York torsdag, at de amerikanske aktiers kursstigninger ikke er en boble. Han mener desuden, at både USA's, Europas og Kinas økonomier er på sikker grund.

Fredagen byder ikke på nogen væsentlige økonomiske nøgletal fra USA.

/ritzau/FINANS