Dongs topchef: Investorer er positive om Dong-notering

Der er positiv interesse fra investorer for at købe en andel af den danske energikoncern Dong, fortæller topchef Henrik Poulsen efter investormøder forud for selskabets børsnotering.

Der er positiv interesse fra investorer for at købe en andel af den danske energikoncern Dong, fortæller topchef Henrik Poulsen efter investormøder forud for selskabets børsnotering. (Foto: Simon Læssøe/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Der er kommet positive tilbagemeldinger fra investorer,« fastslår Henrik Poulsen på et pressemøde i forbindelse med udsendelse af selskabets »intention to float«, hvor Dong fortæller, at selskabet ønsker at komme på fondsbørsen i »sommeren 2016«.

Han fortæller også, at en af årsagerne til, at Dong torsdag kan gå videre med planerne om en børsnotering, er, at der tirsdag kom underskrifter på en aftale med Energinet.dk.Aftalen betyder, at sidstnævnte overtager Dong Gas Distribution og dermed gasdistributionsnet og gasdistributionsaktiviteter i den sydlige del af Jylland og på Syd- og Vestsjælland. Prisen er 2,325 milliarder kroner på gældsfri basis.

»Salget var en forudsætning,« siger Henrik Poulsen på pressemødet.

Det er stadig for tidligt at komme med en pris på Dong-aktien, siger han. Først skal selskabet på "roadshow" for at møde investorer, samtidig med at en book-building-process finder sted.