Dong undersøger påstande om bestikkelse

Energiselskabet Dong Energy sætter nu en intern undersøgelse i gang på baggrund af en mistanke om bestikkelse.

Det oplyser Dong Energy i en pressemeddelelse torsdag.

Den tyske anklagemyndighed i Stralsund i Nordtyskland har på baggrund af en henvendelse fra en borger igangsat en undersøgelse af påstanden om, at Dong Energy skulle have tilbudt bestikkelse i forbindelse med projektet om opførelse af et kulkraftværk i Greifswald.

- Det er en dybt alvorlig anklage, og Dong Energy tager klart afstand fra korruption og bestikkelse. Vi anser sådanne metoder som helt uforenelige med at drive en ordentlig og sund forretning. For hurtigst muligt at få klarhed over denne påstand, vil Dong Energy iværksætte en intern undersøgelse.

- Det er afgørende, at få undersøgt sagen til bunds, og vi vil naturligvis samarbejde fuldt ud med anklagemyndigheden. Vi vil på ingen måde acceptere brug af bestikkelse eller andre upassende metoder, siger Dong Energy’s administrerende direktør Anders Eldrup i meddelelsen.

Endnu har Dong Energy ikke hørt fra den tyske anklagemyndighed.

I forvejen er det danske energiselskab, der snart står over for en børsnotering, under kraftig beskydning, da en række lokale interessenter protesterer voldsomt over opførelsen af et kulkraftværk i Greifswald.