DONG skal på børsen til efteråret

Trods kritik af timingen holder finansminister Thor Pedersen fast i planen for Danmarks største børsnotering, når energigiganten DONG sættes på aktier.

Det står klart, efter at finansminister Thor Pedersen (V) tirsdag holdt et orienteringsmøde for partierne bag aftalen om børsnoteringen af DONG.

- Vi forfølger det mål, at vi kan børsnotere DONG i efteråret, og det mål står uanfægtet, siger finansminister Thor Pedersen (V) til RB-Børsen.

Berlingske Business kunne ellers i sidste uge berette, at De Radikale, Socialdemokratiet og SF vil have børsintroduktionen af DONG udsat til 2008 for at opnå en bedre pris. Kritikken preller dog af på Thor Pedersen.

- Vi har haft en gennemgang af situationen, og der er den ro omkring projektet, som der hele tiden har været. Der har været mange spørgsmål oppe, men der er ikke noget, der gør, at vi ikke fortsætter den proces, vi har startet, siger Thor Pedersen, der bliver bakket op af DONGs bestyrelsesformand Fritz Schur.

- Det har været er rent informationsmøde, og processen mod en notering af DONG kører planmæssigt. En notering af DONG vil fortsat ske i andet halvår, siger Fritz Schur til RB-Børsen.

Forventningen om et ringe 2007-regnskab, meget lave energipriser og ekstraordinære nedskrivninger på omkring en halv mia. kr. bidrager alt sammen til at gøre 2007 til et dårligt år for børsintroduktionen af DONG. Derfor havde de tre partier opfordret finansministeren til at udskyde børsintroduktionen til 2008.

- Der vil altid komme kritik i forbindelse med så stor en børsnotering, og der er mange meninger og mange synspunkter. Der er mange, der har kloge meninger og mange, der har mindre kloge meninger. Det ejendommelige ved aktiemarkeder er, at ingen ved hvad kurserne vil være om et år. Vi forsøger at fortælle, hvad vi ved om DONG, og så må de professionelle regne ud hvad værdien skal være. Samtidig vil jeg påpege, at energiaktierne stadig ligger meget højt - også i forhold til 1. januar, siger Thor Pedersen, der vil holde et informationsmøde for partierne bag aftalen om DONGs børsnotering, før energiselskabet sendes på børsen.

- Vi holder et informationsmøde, før vi trykker på knappen. Hele styrken i forbindelse med noteringen har netop været den meget brede enighed. Det er til fordel for virksomheden og det betyder, at man ude i den store verden kan se, at der er en stor stabilitet i de danske folkestyre bag beslutningen om at notere DONG, påpeger finansministeren.

I sidste uge slog DONG-topchef Anders Eldrup, der er tidligere departementschef i Finansministeriet, at DONG er helt klar til børsnoteringen, hvor staten vil sælge omkring 28 pct. af energiselskabet. Samme melding lyder fra ministeriet.

- DONG er klar. De får meget stor ros i den fusionsproces, de har været igennem. Samtidig er der også ros til det arbejde, de har lavet i forhold til børsintroduktionen. De leverer nøjagtig, hvad de skal, hvilket også er meldingen fra formanden for bestyrelsen, siger Thor Pedersen.

DONG Energy er resultatet af en fusion af DONG, Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energis elforsyningsaktiviteter og Frederiksberg Forsyning.

RB-Børsen