Dong får opbakning fra Connie Hedegaard

Den danske energigigant Dong Energy er kommet under hård beskydning på grund af selskabets planer om at opføre et nyt kulkraftværk i Nordtyskland.

Men den nyudnævnte energi og klimaminister Connie Hedegaard (K) forstår ikke kritikken.

- Vi må forholde os til den virkelige verden, og vi kommer også til at bruge fossile brændstoffer i mange år fremover, slår Connie Hedegaard fast.

Hun deltager på vindmøllekonferencen "European Offshore Wind Conference", hvor vindmølleindustrien tirsdag blev lovet en handlingsplan for havvindmølleparker fra EU-kommissionen. Alligevel fyldte diskussionen med Dong Energys kulkraftværk debatten.

- Først og fremmest er Dong et selvstændigt selskab, og derfor har jeg ingen mening om deres forretning. Men når vi snakker om 20 pct. vedvarende energi i 2020 i EU, så er det altså stadig 80 pct. tilbage. Samtidig kan jeg forstå, at den tyske energipolitik også giver plads til kul, siger Connie Hedegaard, der samtidig peger på Dongs ekspertise inden for kulkraftværker.

- Dong er verdensførende inden for kulkraftværker, og i Tyskland har de mange ældre kulkraftværker, der forurener meget mere. Det er virkeligheden, og den må vi forholde os til, lyder det fra energi- og klimaministeren.