Dong Energy vil hjælpe med at realisere energiplan - dir

 

Den danske energigigant, Dong Energy, vil meget gerne hjælpe med at udmønte regeringens energiplan, der blev fremlagt fredag. Regeringens plan indeholder blandt andet en satsning på biobrændstof og vindenergi, som Dong Energy har store interesser i.

 

- Der er mange gode elementer i planen. Der er mange spændende tanker og forslag, og det flugter meget godt med det, vi laver. Derfor vil vi gerne hjælpe med at realisere planen, siger Dong-topchef, Anders Eldrup, til RB-Børsen.

 

Han peger blandt andet på, at regeringen i planen lægger op til en større fleksibilitet i brændselsvalget til kraftværk. Det betyder blandt andet, at man kan bruge affald som brændsel.

 

- Det er der betydelige perspektiver i, og det er meget velkomment fra vores synspunkt. Samtidig hæfter jeg mig ved, at planen indeholder en meget kraftig satsning på andengenerations biobrændstof. Det er som talt ud af vores mund, da biobrændstof er noget, vi arbejder meget tæt med i forskellige spor. Det er nogle meget ambitiøse målsætninger, som vi gerne vil være med til at realisere, lyder det fra Anders Eldrup.

 

Regeringen præsenterede fredag energiplanen "En visionær dansk energipolitik", der beskriver målene for den danske energipolitik frem mod år 2025. Planen indeholder blandt andet et mål om, at andelen af vedvarende energi skal fordobles til 30 pct., og samtidig vil regeringen støtte udviklingen af anden generations biobrændstof. Vindenergi har ligeledes en central rolle i regeringens plan.

 

- Dong Energy er verdens største selskab inden for havvindmøller, og derfor har vi meget at byde på inden for det felt, og vi vil gerne biddrage med det, konstaterer Anders Eldrup.

 

Regeringen vil samtidig øge satsningen på energibesparelser, hvilket hilses velkommen af Anders Eldrup.

 

- Det er nogle meget spændende tanker om, at man skal tilskynde til energibesparelser og nye midler til det. Det er måske lidt akavet som energiselskab, men vi biddrager gerne til, at man spare på de produkter, vi producerer, og vi har allerede en række aktiviteter inden for det. Vi har også flere produkter til energibesparelser på vej, og det kan denne her plan give et løft, siger Dong-topchefen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )