Dong Energy øger ejerandel i Salten Kraftsamband i Norge

Dong Energy øger sin andel i Salten Kraftsamband (SKS) i Nordnorge med 3,3 pct. til knap 24 pct.

Ejerskabet i SKS er et led i Dong Energy's ønske om at øge andelen af selskabets aktiviteter inden for vedvarende energi. Udover direkte ejerskab i SKS ejer Dong Energy 33 pct. af det nordnorske vandkraftselskab Narvik Energi, der via selskabet Nordkraft ejer 15 pct. af SKS.

Aktierne er købt af selskabet BDF Energi.

- Vi har i en årrække været en del af ejerkredsen i SKS, og nu fik vi mulighed for at øge vores aktiepost og derved vores mulighed for at deltage i udviklingen af selskabet. Det falder godt i hak med vores nordeuropæiske vækstambitioner inden for vedvarende energi”, siger administrerende direktør i Dong Energy, Anders Eldrup.

Udover vandkraft deltager Dong Energy i udviklingen af vindenergi i Norge, ligesom selskabet er aktivt inden for olie- og gasproduktion og -efterforskning og ejer godt 10 pct af Ormen Lange, Norges næststørste gasfelt, der gik i produktion 6. oktober i år. Endelig er Dong Energy ved at opføre et gasdrevet kraftværk sammen med Statoil, hvor den norske stat finansierer et tilstødende CO2-rensningsanlæg.