DONG: Citigroup og Morgan Stanley valgt til notering (Ny)

 

Det bliver de internationale finanshuse Citigroup og Morgan Stanley, der kommer til at stå for børsnoteringen af Dong Energi. Det skriver Bloomberg News med henvisning til fire unavngivne kilder.

 

Kontorchef i Finansministeriet Peter Brixen oplyser til nyhedsbureauet, at regeringen har valgt emissionsbankerne, men han vil ikke oplyse, hvem det er. En meddelelse derom kan komme allerede i dag, onsdag.

 

- Vi vil udsende en pressemeddelelse enten i dag eller i morgen, siger Peter Brixen.

 

I alt 20 investeringsbanker har angiveligt deltaget i kampen om Dong-noteringen. Regeringen har sagt, at den planlægger at sælge 28 pct. af statens aktier i selskabet, samt at det ventes at ske i andet halvår 2007. Børsnoteringen vil give et provenu på cirka 4 mia. dollar (23 mia. kr) ifølge Bloombergs kilder.

 

- Der er meget prestige i at blive valgt som emissionsbank. Det bliver en meget stor dansk børsnotering, siger aktiestrateg Henrik Henriksen fra Jyske Bank, til Bloomberg.

 

Hverken Citigroup eller Morgan Stanley ønsker at kommentere oplysningerne. Regeringen har tidligere valgt Rothschild Group ved advokat Jona Bruun til at rådgive den om noteringen af Dong.

 

Det har været velkendt, at Finansministeriet i disse dage vil offentliggøre navnene på tre banker, der skal bistå med salget af Dong-aktierne. Blandt dem skal være en stor dansk bank, og ifølge forlydender i flere dagblade står Danske Bank til at få opgaven. De andre banker er udenlandske, og her har Citigroup tidligere været nævnt.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )