Dong-CFO: Ny IR-direktør er den absolut bedste på markedet

Valget af Henrik Brünniche Lund som ny IR-chef i DONG er det absolut bedste, Dong selv kunne håbe på, lyder udmeldingen fra finansdirektør Marianne Wiinholt.

Dong Energy ansatte i sidste uge Henrik Brünniche Lund som ny direktør for Investor Relations. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dong Energy ansatte i sidste uge Henrik Brünniche Lund som ny direktør for Investor Relations.

Han kommer fra en tilsvarende stilling hos A.P. Møller-Mærsk, hvor han har styret kontakten til investorer i fem år, og han tiltræder hos Dong fra 1. marts næste år.

Ansættelsen sker som led i forberedelsen til den kommende børsnotering af Dong, oplyser selskabet til Ritzau Finans, og valget af Henrik Brünniche Lund er det absolut bedste, Dong selv kunne håbe på, lyder udmeldingen fra finansdirektør Marianne Wiinholt.

- Vi har fundet den kandidat, som vi vurderede var den absolut stærkeste på markedet. Han har gjort en kæmpe indsats i Mærsk, hvor han har styrket kommunikationen ganske markant. Han har den perfekte baggrund og en virkelig omfattende erfaring, siger Marianne Wiinholt til Ritzau Finans.

Henrik Brünniche Lund har tidligere arbejdet som analytiker, hvor han blandt andet dækkede Dong Energy, og med fra Mærsk tager han sig også en omfattende erfaring om olie- og gasmarkedet, som Dong også er aktiv på.

Og det er en stor fordel i forberedelsen til en børsnotering, men også i den faste kontakt med investorer efter noteringen.

- Dong er et meget komplekst selskab med en række forskellige aktiviteter, og vi skal bruge en, der er i god kontakt med vores investorer og generelt ved, hvem vi skal ud at tale med, siger Marianne Wiinholt.

- Erfaringen med olie- og gasmarkedet fra Mærsk er naturligvis også et plus, og det er rigtig dejligt, at det har været muligt at ansætte Henrik. Børsnoteringen tiltrækker sig rigtig meget opmærksomhed, og derfor har vi kunnet tiltrække den bedste mand, fortsætter finansdirektøren.

Også i selve markedet, der fremover skal have daglig kontakt med Dong, når selskabet stryger på børsen, roses valget af Henrik Brünniche Lund som ny IR-chef hos Dong.

- Dong kan vel dårligt lave et mere kompetent valg. Det er uhyggeligt vigtigt for selskabet, at det får det rigtige forhold til investorerne. Henrik Brünniche Lund har været med til at løfte Mærsks IR-aktiviteter fra et bedrøveligt niveau til noget meget kompetent og stærkt, siger Jacob Pedersen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Han dækker til daglig Mærsk som analytiker og skal højst sandsynligt også stå for dækningen af Dong, når selskabet kommer på børsen.

- Henrik Brünniche Lund har været primus motor for eksempelvis kapitalmarkedsdagene i Mærsk, hvor alle, der gerne vil, kan blive klogere på selskabet. Dem havde selskabet ikke før. Derudover kommer han med en ballast med viden om olie og gas fra Mærsk, og desuden er mange af dem, han kommer til at tale med i Dong, de samme, som han allerede er vant til at tale med i Mærsk, fortæller Jacob Pedersen.

Henrik Brünniche Lund vil, når han tiltræder i begyndelsen af marts næste år, referere direkte til Marianne Wiinholt.

Allan Bødskov Andersen, som hidtil har været chef for Investor Relations hos Dong, fortsætter i selskabet med ansvar for Group Treasury og risikostyring.