DONG brager ind på fondsbørsen: Stiger med knap ti milliarder efter fem minutters handel

En af danmarkshistoriens mest omstridte børsnoteringer er nu en realitet. DONG-aktien stormer frem i de første minutter.

Børsintroduktion DONG. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Efter fem minutters handel er kursen på aktierne i den danske energikæmpe DONG skudt i vejret.

I de første minutter svingede kursen mellem 255 og 250, men efter fem minutters handel på fondsbørsen er kursen steget med knap ti procentpoint.

Åbningskursen var 235 kroner per aktie, og værdien af selskabet var sat til 98,2 milliarder, men med stigningen på ti procentpont er DONG nu godt 9,8 milliarder kroner mere værd.

Efter godt 11 minutters ligger kursen på 258,5, hvilket giver en stigning på lidt over ti procentpoint.

TV: Euforisk DONG skal nu levere varen

 

Dermed flugter stigningen godt med, hvad Sydbanks analytiker, Morten Imsgard, satte dagens handel til inden noteringen fandt sted.

»Jeg vil ikke blive overrasket, hvis der kommer en kursreaktion på plus ti procent. Det kan nemt udvikle sig til en stor festdag, fordi det nok ikke er i dag, at man kigger på det langsigtede perspektiv. Det er markedskræfterne, der er på spil,« siger han.

Ifølge ham er der nemlig stadig en del risici forbundet med DONG-aktien, som kursen endnu ikke afspejler.

»For mig at se er det en værdiansættelse, der ikke afspejler de risici, der er i DONGs forretningsmodel. Der er mange punkter Brexit, Elsam-retssag, den totale afhængighed af politisk støtte, der skal tages i betragtning. Derudover er der mange teknologirisici, fordi vi ved ikke, hvad der bliver den mest omkostningseffektive grønne energi,« siger Morten Imsgard.