Don Øs forsvarer i blitz-angreb på Bagmandspolitiet

Flemming Østergaards forsvarer gik i frontalangreb på anklagerne mod sin klient, den tidligere bestyrelsesformand i Parken. Anklagerne giver ingen mening, lader hun forstå, og angriber Bagmandspolitiet for både at vildlede og overfortolke.

Foto: Nils Meilvang.
Læs mere
Fold sammen

Sysette Vinding Kruse er forsvarer for Flemming Østergaard, hun har en doktorgrad i jura, og så har hun igennem Parken-sagen holdt sig til små angreb på anklagerne og Bagmandspolitiet. Indtil i dag.

I dag kom storoffensiven.

Det skete i retten, hvor Flemming Østergaards forsvarer procederede for sin klient. Konkret er Flemming Østergaard i anklageskriftet tiltalt for at have at »bemyndiget, besluttet, instrueret og tilskyndet Jørgen Glistrup (...) til at foretage de i forhold 1 og 2 beskrevne købsordrer.« Det er disseorderer, som dannerryggraden for tiltalen om kursmanipulation.

Hertil var Sysette Vinding Kruses kommentar klar: »Dette er ikke sket. Det er ikke sket.«

Anklagemyndigheden har gennem retssagen sandsynligtgjort passagen i anklageskriftet ved at fremvise flere mails mellem bestyrelsesformand Østergaard og direktør Glistrup, der har indeholdt flere passager, som har været fremhævet. Heriblandt en mail, som Flemming Østergaard sendte kort efter at have solgt 50.000 Parken-aktier til rederikoncernen Clipper:

»Kursen - nu bliver du nødt til at tage action,« skrev Flemming Østergaard til Jørgen Glistrup.

Disse mails tog Sysette Vinding Kruse også under behandling:

»Der er nogle enkelte mails med syv måneders mellemrum, der kunne tyde på, at han har blandet sig. Tyde på - understreger jeg,« og omtalte derefter mail-korrespondancen i forbindelse med Clipper-salget.

Men, fortsatte Vinding Kruse, man kan ikke isoleret se på, hvad der er blevet sagt - man er nødt til at se udtalelserne i en kontekst. Den dag, hvor Østergaard skrev den famøse e-mail, faldt aktien faktisk, påpegede Vinding Kruse:

»Man skal se, at kursen falder den dag. Og det fortsætter den med i en måned. Der er mails med, at vi måske bliver til grin over for Clipper. Men that's it. Ikke mere. Hverken Glistrup eller Østergaard reagerer på dette,« sagde Sysette Vinding Kruse, »Man må ikke overfortolke ordlyden af ganske få mails. Man skal se dem i en kontekst. Det var ikke en instruktion, som Østergaard foretog - det var en frustration.«

Mens forsvareren tordnede i hidtil uset grad, sad Flemming Østergaard med stenansigt og kiggede lige dele på sine papier og på anklagemyndigheden. Få gange rystede han kort på hovedet, men fortrak ellers ikke en mine.

Bagmandspolitiet nedlagde i slutningen af maj påstand om fængselsstraf til såvel Jørgen Glistrup som Flemming Østergaard på to år. Glisturps advokat Karoly Németh har endnu ikke procederet, men det forventes, at han vil bekræfte sin påstand om frifindelse. Præcis som Sysette Vinding Kruse gjorde det.

Der er endnu ikke fastlagt nogen dato for domsafsigelsen. Alle tiltalte nægter sig skyldige.