Don Ø skyder over målet i Billund

Er Flemming Østergaard og co. for optimistiske i forhold til det økonomiske potentiale i Billund?

Læs mere
Fold sammen
De første rutsjebaner er allerede monteret i Lalandia Billund, men flere faktorer peger på, at forventningerne til indtjeningen også kommer på en glidetur. Det stort anlagte feriecenter med vandland åbner 24. april og ejeren, Parken Sport & Entertainment A/S, ser meget optimistisk på den løbende driftsindtjening. Hvis man sammenligner med Lalandia Rødby, lå den reelle indtjening her markant lavere, når der korrigeres for, at sidste årsrapport er for en 18 måneders periode med to gange højsæson.

Det skriver dagbladet Børsen.

For Billund-projektet meddelte Parken i forbindelse med sin indtræden som ejer, at der forventes en årlig omsætning i niveauet 300 mio. kr., når centret er fuldt indkørt. Forventningerne til driftsresultatet (ebitda) ligger i niveauet 50-60 mio. kr. fra Parkens andel af den løbende udlejning af de privatejede feriehuse inklusive adgang til vandland samt indtjening fra restauranter og butikker.

»Vi fastholder de forventninger, vi har meldt ud. Verdensøkonomien har ændret sig, men det er tilpas konservative budgetter, som vi stadig tror på,« bekræftede Parkens bestyrelsesformand Flemming Østergaard i går over for Børsen i forbindelse med et smugkig for pressen i det nye Lalandia Billund.

I Rødby viser de realiserede tal fra seneste årsrapport en omsætning på 303 mio. kr. i 2006/07. Men på grund af omlægning til kalenderår var det vel at mærke for en 18 måneders periode. Forventningen om 50 pct. højere omsætning - målt på årsbasis - i Billund bunder i et langt større potentiale i nærområdet, større feriehuse med flere sengepladser, samt en eksisterende turiststrøm på ca. 1,6 mio. gæster årligt til Legoland.