Don Ø reddede Glistrup fra aktieproblem - men interessen for kursen bestod

Flemming Østergaard solgte sin aktie tilbage til Parken, og reddede dermed Glistrup fra det evige problem med aktieunderskud i Parken. Men Glistrup havde stadig en interesse i, at aktien ikke kom alt for langt ned.

Foto: Carl Redhead
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De håndskrevne noter viste det med al tydelighed. Jørgen Glistrups advokat, Károly Németh fremlagde et par hvide papirsider med sin klients kragetæer på. Noterne var skrevet i slutningen af april 2008 og var en opgørelse over Parken behov for køb af egne aktier.

Ud for posten "FØ" stod der -45. Underforstået 45.000 aktier, som Glistrup ikke længere skulle ud og købe til Parken. Selskabets bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, havde nemlig valgt at lave en differenceafregning med Parken, så han fik udbetalt et kontantbeløb i stedet for at få aktier.

"Det ville de andre aktionærer ikke, men det ville Flemming," sagde Glistrup i retten, "Det var jeg meget glad for."

Flemming Østergaards aktietræk gjorde nemlig - sammen med at køb af aktier fra Hans Henrik Palm - at Glistrup var så godt som i mål med de aktiekøb, han havde foretaget løbende i flere måneder. I et par måneder op til Østergaards afklaring af sin option, havde Glistrup handlet med hjælp fra banken Capinordic.

Her havde Glistrup en fast kontakt, som han ringede til. Først talte de lidt om, hvor meget traderen havde nået at købe til Glistrup, men mod slutningen lød samtalen.

"Jeg siger, jeg har ikke behov for mere... jeg er i mål med mit materiale (Glistrups ord for Parken-aktier, red.)," sagde Glistrup
"Okay" svarede traderen.
"Men jeg har selvfølgelig interesse i, at den ikke kommer alt for langt ned, lige i øjeblikket."

Anklagemyndigheden spurgte i retten ind til ovenstående tre linjer, og her forklarede Glistrup, at det var hans "signal" til medarbejderen i Capinordic om, at han stadig havde et lille behov for egne aktier, og at han lige skulle  finde ud af, hvilket niveau han ville handle i.

"Jeg medgiver, at det godt kunne være formuleret mere elegant, og at det kunne være formuleret mere juridisk korrekt, men vi taler om en telefonsamtale, hvor jeg står og tænker på om 1250 eller 1260 kan være det rigtige niveau," sagde Glistrup i retten.

Hvorvidt aktien var faldet eller steget efter samtalen, ville i øvrigt ikke haft nogen effekt på Østergaards optionsudbetaling.

Glistrup, Østergaard, Parken, FIH Bank samt to navneforbudsbeskyttede personer er tiltalt i sagen om kursmanipulation. De nægter sig alle skyldige.