Don Ø: Parkens forretningsdrift er sund

Parken Sport & Entertainments bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, afviser torsdag eftermiddag, at selskabet står på kanten af afgrunden, og at det har usunde datterselskaber. (Opdateret)

Foto: Scanpix. Parkens bestyrelsesformand Flemming Østergaard - alias Don Ø
Læs mere
Fold sammen
Det sker, efter at 2 uafhængige statsautoriserede revisorer i Berlingske Business har udtrykt bekymring over Parkens gældsætning i forhold til indtjeningen, og karakteriseret koncernen som værende på kanten af afgrunden.

Flemming Østergaard skriver i en meddelelse til fondsbørse, at han er overrasket over artiklerne, og han påpeger, at Parkens forretningsdrift grundlæggendeer sund.

"Jeg anerkender, at finanskrisen er kommet på tværs af vores offensiveekspansionsplan, og at den uheldige timing medfører, at vores finansielleomkostninger er en del højere, end vi oprindeligt havde kalkuleret med. Densituation har vi imidlertid drøftet og afklaret med vores bankforbindelse idecember 2008, og jeg er overbevist om, at vores stærke forretningsområder ogsåi de kommende år vil levere det nødvendige cashflow," siger han.

Tvivl om Lalandia Billund
Han mener, at de negative rygter, der verserer om Parkens økonomi, bunder i enfejlagtig opfattelse af den regnskabsmæssige behandling af de 761 sommerhuse iLalandia Billund, som er solgt, men som først kan bogføres i takt medleveringerne i 2008, 2009 og 2010.

"Jeg accepterer naturligvis, at vores gældssituation er genstand for interesse i medierne, men det er uden hold i virkeligheden at påstå, at vi står på kanten af afgrunden, samt at vi har usunde datterselskaber. Det kan man simpelthen ikke udlede af vores regnskaber, og det bliver helt grotesk, når Berlingske Tidende fremhæver 2007-regnskabet for badelandet i Lalandia Billund som et eksempel på dette. Centeret åbner den 24. april 2009, så det er vel ikke så mærkeligt, at det ikke gav overskud i 2007", påpeger Flemming Østergaard.

Flemming Østergaard anerkender, at også Parken Sport & Entertainment slås med følgerne af finanskrisen.

"Det gør vi altså også i PARKEN i form af højere finansieringsomkostninger, end vi bryder os om, men den situation er som nævnt under kontrol. Til gengæld kan vi endnu ikke mærke nogen alvorlige negative konsekvenser i vores daglige drift, hvor vi på den korte bane kan konstatere, at fitness dk fik næsten 10.000 nye medlemmer i januar, at vi har solgt 29.000 billetter til F.C. Københavns kamp mod Manchester City i februar, og at der i øjeblikket sælges cirka 1000 billetter i døgnet til LEGO World i PARKEN i vinterferien," oplyser Flemming Østergaard.