Don Ø: ”Nu stopper du her”

Parkens nye kontortårn er ved at stå færdigt. Men lejerne tøver med at rykke ind, og det kan true Parkens økonomi.

Foto: Casper Christoffersen / Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Parkens hårdt pressede økonomi er truet af et kostbart prestigebyggeri. Det skriver Jyllands-Posten.

Det drejer sig om de nye kontorlokaler ved Parken på op mod 10.000 kvadratmeter. De skal skabe værdi for Parkens aktionærer, men kort før byggeriets færdiggørelse i oktober kæmper Nybolig stadig med at finde lejere til kontorlokalerne.

Prisen på lokalerne ligger i den absolut høje ende. Lejen pr. kvadratmeter er op mod 2100 kroner om året. Til sammenligning kan man få et lejemål på Kgs. Nytorv for 1.600 kr. pr. kvadratmeter.

Kan koste nedskrivninger
Det nye byggeri i Parken skal sammen med enkelte ledige lejemål i de eksisterende kontortårne sikre Parken en lejeindtægt på 18 mio. kroner om året.

Ifølge bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard går alt efter planen, men flere kilder i branchen siger til Jyllands-Posten, at det kan give Parken problemer, hvis man bliver nødt til at nedsætte lejeprisen. Det kan i sidste ende føre til, at Parken må nedskrive værdien af kontortårnene, hvilket kan koste en tocifret millionbeløb på resultatopgørelsen. Det ønsker Flemming Østergaard dog ikke at kommentere på:

”Nu stopper du her. Jeg har ikke tænkt mig at stå til regnskab over Jyllands-Posten. Du kan læse vores regnskaber og fondsbørsmeddelelser”, siger han til Jyllands-Posten.