Dollarstyrkelse fastholdes efter stærk US-jobskabelse

Amerikanske dollar fastholder fredagens styrkelse i valutamarkedet mandag morgen.

Amerikanske dollar fastholder fredagens styrkelse i valutamarkedet mandag morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERNESTO BENAVIDES

Amerikanske dollar fastholder fredagens styrkelse i valutamarkedet mandag morgen.

Investorerne ser frem til taler fra flere topfolk i den amerikanske centralbankt, Federal Reserve, hvor der vil blive spejdet efter kommentarer til fredagens stærke jobskabelse i oktober, som trods den delvise regeringsnedlukning, gjorde alle forventninger til skamme.

Euro koster mandag morgen 1,3360 dollar og 132,25 yen, mens dollar står i 99,00 yen. Fredag ved 17-tiden kostede euro 1,3340 dollar og 132,20 yen, mens en dollar kostede 99,10 yen.

Fredagens jobrapport fik renten på den amerikanske 10-årige statspapirer til at stige hele 15 basispoint til 2,75 pct. og i det rentefølsomme valutamarked giver det stærk støtte til dollar.

Investorerne ser nu frem mod kommentarer fra Federal Reserves FOMC-medlemmer for at vurdere centralbankens opfattelse og deres syn på, om den amerikanske økonomi er ved at være stærk nok til, at en nedtrapning af de pengepolitiske stimuli er på trapperne.

- Vi forventer, at dollar vil styrkes gradvist i takt med at den amerikanske pengepolitik normaliseres. ECB har fastholdt en politisk retorik, der er hælder i retning af yderligere rentenedsættelser, siger valutastrateg Daisaku Ueno fra Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities i Tokyo til Bloomberg News.

Federal Reserve Bank of Minneapolis' topchef Narayana Kocherlakota og Federal Reserve Bank of Atlantas Dennis Lockhart taler begge i morgen. Euroen var nær en 10-måneders lav mod pundet foran data i denne uge, kan vise fabrikken faldt produktionen i den valuta blok og efter en uventet nedsættelse af Den Europæiske Centralbank.