Dollaren svækket efter godkendelse af redningsplan

Dollar svækkes onsdag morgen oven på vedtagelsen af en plan, der skal undgå den frygtede økonomiske afgrund i USA.

Planen blev vedtaget tidligt onsdag morgen dansk tid i Repræsentanternes Hus, og er dermed blevet godkendt i begge Kongressens kamre. Det skriver Bloomberg News.

Planen indebærer, at amerikanerne undgår hovedparten af de varslede skattestigninger, mens Republikanernes ønske om at inkludere offentlige nedskæringer i planen blev opgivet. Markedets modtagelse har været kølig, og dollar svækkes 0,25 pct. tidligt onsdag morgen over for euro.

- Denne lov er bare en lille del af en bred indsats, der skal styrke vores økonomi, sagde præsident Barack Obama ifølge Bloomberg News om vedtagelsen af planen.

Yen er også kommet skidt fra start i 2013, da Japans nyvalgte premierminister Shinzo Abe har gentaget sine intentioner om at svække landets valuta. Ved en nytårstale i New York sagde den japanske præsident, at en "modig" pengepolitik vil være en af tre dele af hans økonomiske tiltag.

- I øjeblikket vil yen sandsynligvis forblive svækket. Hvis du kigger en måned eller to frem vil det komme an på, hvor meget regeringen kan opnå i forhold til centralbanken, siger Andrew Salter, der er valutastrateg hos Australia & New Zealand Banking Group ifølge Bloomberg News.

Euro er styrket godt 0,3 pct. over for dollar siden de danske markeder 28. december lukkede for 2012, og ligger onsdag morgen i et niveau på 1,3260 dollar pr. euro.

Euro er styrket 1,5 pct. over for yen siden 28. december og ligger onsdag morgen i et niveau på 115,53 over for yen. De japanske markeder holder onsdag lukket på grund af national helligdag.

Dollar styrkes ligeledes 1,2 pct. over for yen, og ligger onsdag morgen i et niveau på 87,14. Det er første gang i mere end 30 måneder, at yen er svækket til en pris på mere end 87 yen pr. dollar.