Dollaren står til første ugefald siden september

Dollaren står til at ende ugen negativt, hvilket er første gang siden september.

Arkivfoto. Dollaren viser klare tegn på, at investorerne er bekymrede for, at Trump vinder i næste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er den efterhånden tilspidsede situation omkring det amerikanske præsidentvalg i næste uge, der presser den amerikanske møntfod og får investorerne til i stedet at søge mod yen, euro og schweizerfranc.

Torsdag viste en meningsmåling, at Demokraternes præsidentkandidat Hillary Clinton fortsat fører over Republikanernes Donald Trump - men forspringet indsnævres. Og den amerikanske dollar står til et ugefald over for sine modparter undtaget canadiske dollar.

Bloombergs Dollar Spot Index, der holder dollaren op mod de 10 største modparter, ligger til at være faldet med 0,8 pct. hen over ugen - og det er første gang siden 30 september og det største fald siden 19. august.

- Dollaren viser klare tegn på, at investorerne er bekymrede for, at Trump vinder i næste uge, siger Sean Callow, strateg hos Westpac Banking Corp, til Bloomberg News.

Fredag morgen skal der 103,08 yen på en dollar mod 103,17 yen torsdag ved 17-tiden. Der går 1,1096 euro på en dollar, hvilket er det samme niveau som torsdag eftermiddag.