Dollaren sendt tilbage til svageste niveau siden Trumps valgsejr

Dollar sygner hen i mandagens handel, da det er gået op for investorerne, at USA's præsident, Donald Trump, måske ikke er helt så leveringsdygtig i reformer som ventet.

USAs præsident Donald J. Trump Fold sammen
Læs mere
Foto: Olivier Douliery
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trump måtte i fredags sande, at en reform af det amerikanske sundhedssystem ikke kunne blive gennemført.

Dollar svækkes mandag mod alle de store valutaer og er svækket til 1,0878 dollar per euro fra 1,0806 ved dansk lukketid fredag - før Donald Trumps sundhedspakke faldt helt til jorden.

- Trumps mislykkede forsøg på at få en sundhedsreform igennem har rejst nogle bekymringer om præsidentens evne til at gennemføre sin dagsorden om at sænke skatterne og øge udgifterne til infrastruktur, skriver Ole Hansen, råvarestrateg fra Saxo Bank, i en e-mail til Bloomberg News.

Præsidentens forslag kunne ikke finde nok støtter fra hans eget parti, Republikanerne, i det amerikanske parlament og blev derfor trukket tilbage.

- Jeg tror, at markedet forsøger at finde ud af, om der er for meget optimisme regnet ind i dollar eller ej, siger Jane Foley, der er valutastrateg hos Rabobank, til Reuters.

Over for yen er svækkelsen endnu større, da der mandag kun går 110,25 yen per dollar mod 111,03 fredag eftermiddag. Og for både euro og yen er der tale om det svageste niveau for dollar siden kort efter Trumps valgsejr i november.

Med til at styrke yen er dens status som "sikker havn" på valutamarkedet, samt at den japanske valuta traditionelt set styrkes en anelse op til afslutningen af Japans regnskabsår ved udgangen af marts.