Dollar styrkes efter US-jobrapport og kinesisk rentecut

Valutamarkedet fortsætter med at famle sig frem mandag morgen efter markante udsving fredag eftermiddag og aften.

Foto: JEWEL SAMAD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der fredag satte gang i svingningerne på markedet, hvor den fælleseuropæiske valuta kortvarigt ramte en top på 1,1280 dollar i minutterne efter offentliggørelsen af rapporten.

Siden blev rapportens indhold gennemtrævlet og fortolket i forhold til virkningen på den amerikanske centralbanks holdning til normaliseringen af pengepolitikken og dermed, hvornår en renteforhøjelse kan forventes.

Og fortolkningerne er mange - fra "en solid understregning af, at martsrapportens skuffelse var midlertidig" til "en renteforhøjelse er effektivt udskudt".

Især de lave lønstigninger ventes at være blandt de ømme punkter, når Federal Reserve ser på udviklingen i den amerikanske økonomi.

Til gengæld har en rentereduktion i Kina givet anledning til en underliggende positiv trend for dollar, der styrkes generelt ikke bare i forhold til kinesiske yuan, men også over for en lang række andre valutaer.

Peoples Bank of China reducerede lørdag den etårige udlånsrente 0,25 pct.point til 5,1 pct., og samtidig blev der skåret 0,25 pct.point af den etårige indlånsrente, der derefter lyder på 2,25 pct.

Ved 6.30-tiden mandag morgen koster euro 1,1135 dollar mod 1,1220 dollar fredag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 119,90 yen mod 119,75 yen fredag, og der går 133,50 yen på en euro mod 134,40 yen fredag eftermiddag.

Dollar koster 6,2085 yuan mod 6,2060 yuan fredag eftermiddag og 6,2000 yuan torsdag.