Dollar styrkes efter Senatets skatteudspil

Den amerikanske dollar er i fremdrift over for stort set alle de større modparter mandag, efter at Senatet har stemt sit udspil til Republikanernes skattereform igennem.

Den amerikanske dollar er i fremdrift over for stort set alle de større modparter mandag, efter at Senatet har stemt sit udspil til Republikanernes skattereform igennem. Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CAMERON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den skaber positiv stemning på aktiemarkedet, stigende renter og også positiv stemning om den amerikanske valuta, der har været presset af tvivlen om, hvorvidt skatteaftalen ville blive til noget.

Samtidig er det britiske pund mandag over middag vendt på en tallerken efter historier om, at EU og Storbritannien skulle være kommet frem til et udkast til en brexit-plan, der kun kræver de nordirske politikeres blåstempling.

En euro koster mandag eftermiddag 1,1858 dollar mod 1,1896 dollar per euro sent fredag. Samtidig styrkes pundet til 1,3523 dollar per pund fra 1,3477 dollar per pund sent fredag.

Inden historierne om brexit-udkastet var pundet nede at vende i 1,3440 dollar per pund.

Fredag kom dollar ellers i modvind, da det kom frem, at Donald Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn har løjet over for FBI, samt at han skulle være parat til at vidne om, at den amerikanske præsident havde instrueret ham til at kontakte russiske myndigheder inden Trumps tiltrædelse som præsident.

Vidneudsagnet blev senere trukket tilbage, og siden har skattereformen overtaget dagsordenen hos investorerne, der glæder sig over udsigten til særligt lavere selskabsskat.

Skattelettelser for virksomheder og de i forvejen velhavende ventes at stimulere den amerikanske økonomi og samtidig øge renterne, da regeringen bliver mere afhængig af låntagning som følge af det reducerede skatteprovenu.