Dollar på tilbagetog over hele linjen

Der er dømt tilbagetog for den amerikanske dollar over hele fronten fredag morgen, hvor faldende forventninger til en amerikansk renteforhøjelse sender dollar sydover.

Fredag sættes der igen spørgsmålstegn ved det fornuftige i at starte en serie af renteforhøjelser i USA. For selv om landet i mange henseender er økonomisk selvkørende, begynder den globale risiko at vægte tungere og tungere. Og herfra er der ikke meget positivt at hente. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHD RASFAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svækkede dollar kommer efter flere dage med langsomt, men støt sivende kurser for den ellers så ombejlede valuta.

I første omgang blev dollarsvækkelsen sat i gang af referatet fra den amerikanske centralbanks seneste pengepolitiske møde i juli, hvor det fremgik, at den stærkt imødesete renteforhøjelse i september næppe vil materialisere sig.

Det fik en del spekulative investorer til at blive nervøse, idet der gennem lang tid er samlet så store dollar-positioner op, at risikoen for, at et udsalg vil starte en lavine, var ved at være overhængende.

"Grundlaget for at starte stramninger er endnu ikke er nået", noterede FOMC, der blot konstaterede, "at økonomien nærmer sig det punkt".

Fredag sættes der igen spørgsmålstegn ved det fornuftige i at starte en serie af renteforhøjelser i USA. For selv om landet i mange henseender er økonomisk selvkørende, begynder den globale risiko at vægte tungere og tungere. Og herfra er der ikke meget positivt at hente.

Senest har den i forvejen noget forhutlede kinesiske vækst fået endnu en blodtud.

Den foreløbige aflæsning af indkøbschefernes aktivitetsindeks, PMI-indekset fra Caixin Media og Markit Economics, falder til 47,1 i august juli fra 47,8 den foregående måned. Og det er værre end prognoseestimatet i en Bloomberg-undersøgelse, hvor skønnet lød på en stigning til 48,2.

PMI-dataene er den første større indikator for august, og den følger op på svagere end ventede data for investering, industriproduktion, detailsalg og eksport i juli.

Ved 6.30-tiden fredag morgen koster euro 1,1280 dollar mod 1,1190 dollar torsdag eftermiddag, mens dollar koster 122,95 yen mod 123,50 yen torsdag eftermiddag.

Der går samtidig 138,70 yen på en euro mod 138,20 yen torsdag eftermiddag.