DLH/CEO: Øger fokus på international handel

Trævarekoncernen Dalhoff, Larsen & Horneman vil øge fokus på den internationale trævarehandel og ekspandere til at blive en af de største spillere internationalt. Det oplyser koncernchef Jørgen Møller-Rasmussen til RB-Børsen.

- Vi vil gerne være markedsledende i de markeder, vi opererer i. Derfor er det rigtig at koncentrere sig om international træhandel, siger Jørgen Møller-Rasmussen. Han peger på, at koncernen "kun" har været nummer tre på byggemarkedet, og det er kun lokalt i Danmark.

DLH har drevet byggemarkedsvirksomhed i Danmark siden starten af 60'erne, og indtjeningen har været yderst stabil. Men koncernen har efterhånden vokset sig så stor, at den stabile indtjening fra de danske aktiviteter ikke længere er nødvendig som et stabiliserende element i koncernens økonomi.

- Vi har opnået en stabilitet på den internationale handel, som man ikke så historisk, så den stabiliserinde faktor fra byggematerialedivisionen er ikke nødvendig mere, siger Jørgen Møller-Rasmussen.

Salget betyder, at DLH-aktien ændres fra en dansk baseret aktie til at være en international baseret aktie mener topchefen.

- For vores afhængighed af det danske marked falder til 17 pct., siger han og peger på, at der til gengæld er sat gang i de nordiske aktiviteter, som Jørgen Møller-Rasmussen vurderer, vil stå for 30 pct. af koncernens omsætning til næste år.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )