DLH-chef: DT Group frustrerede over skærpet konkurrence

DLH-ledelsen får hug for at have forhandlet solo med kun én byder, men topchefen føler sig helt sikker på at have fået den højest mulige pris.

Adm. direktør hos DLH, Jørgen Møller-Rasmussen, afviser kritikken fra flere af konkurrenterne, DT Group og Bygma - han er stensikker på, at han har sikret aktionærerne den højeste pris.

Men hvordan kan du vide det, uden at have været i realitetsforhandlinger med bl.a. DT Group, at Saint Gobain var villige til at betale mest?

”Nu kan jeg ikke fortælle omkring alle forhold i sådan en forhandling, men jeg er meget fast i kødet omkring, at vi har fået den højest mulige pris for vores aktiv. De multipler vi har handlet til her, de er højere end den multipel som Wolseley, DT Groups ejer, har betalt for DT Group. Det er da et glimrende bevis på, at prisen er god,” siger Jørgen Møller-Rasmussen til Business.dk.

En multipel på eksempelvis 8 betyder, at køber er villig til at betale 8 gange driftsindtjeningen, typisk fratrukket rentebærende gæld, for at overtage en virksomhed.

Det er konkurrenterne DT Group og Bygma, der rejser kritik af DLH-ledelsens håndtering af salgsprocessen, hvor de undrer sig over, at de ikke har været med i budprocessen omkring købet af DLH´s tømmerhandelsdivision. Topchefen hos DT Group Steen Weirsøe siger direkte til Børsen, at han ikke kan forestille sig andet, end at DT Group var villige til at betale den højeste pris.

DLG solgte i går sin tømmerhandelsdivision til Saint-Gobain for 1,2 mia. kr. – inklusive gæld.

Var det et krav fra Saint Gobains side, at de ville have eksklusivitet på at forhandle og byde?

”Nej, men når man når til et vist stadie i forhandlingerne, så bliver der stillet et sådant krav. Men det er jo sådan, at vi har haft en dialog med alle parterne i branchen. Det er naturligt, at man føler hinanden lidt på tænderne med jævne mellemrum. Og derfor tror jeg, at du skal se kritikken af vores salg til Saint Gobain som et udtryk for, at DT Group jo nu kan se, at vi har lukket deres ejers største konkurrent på verdensplan ind på det danske marked,” siger Jørgen Møller-Rasmussen.

”Det er derfor franskmændene har betalt en strategisk pris. Fordi nu har de en pannordisk platform at arbejde på, så de kan true DT Group i Norden,” siger DLH-chefen.

Han mener ikke, det er korrekt, at DLH kun har talt med én byder.

”Saint Gobain har henvendt sig ad flere omgange, men det har DT Group og Bygma også,” siger Jørgen Møller-Rasmussen.

Det kan jo også være, at DT Group havde været villige til at betale en høj strategisk pris for at holde Saint Gobain ude at det danske marked?

”Til det kan jeg bare sige, at der er andre forhold i den her sag, der gør, at vi er helt sikre på, at vi har fået den højeste pris”.

Vidste I, at DT Group ville blive bremset af konkurrencemyndighederne hvis de købte Jeres tømmerhandelsdivision?

”Det er et argument nogle ville bringe på banen. Og det er da nogle overvejelser alle i branchen har haft. Men jeg kan ikke kommentere på det,” siger Jørgen Møller-Rasmussen.

Kilder i trælastbranchen peger på, at det kunne have været en udfordring for DT Group, hvis de var endt som ejere, at en af de største kunder hos DLH´s tømmerhandelsdivision er Jem&Fix, som ligger i direkte konkurrence med Silvan. Det er tvivlsomt, om Jem&Fix ville have fortsat som kunde i en butik ejet af konkurrenten.