Disney springer til vejrs i grønt marked

Det amerikanske aktiemarked starter ugen med marginale plusser mandag, hvor investorerne generelt set virker til at tage en puster frem mod jul.

Nyt fra Walt Disney, der kan fortælle, at Star Wars-filmen Rogue One har solgt for 155 mio. dollar i den første weekend siden premieren. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Jacky Naegelen / Reuters

Efter kort tids handel stiger det amerikanske marked med 0,1 pct., hvis man ser på udviklingen i de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq.

Dermed er der tale om en modsat retning end fredag, hvor de amerikanske aktier faldt 0,1-0,4 pct.

Blandt selskaberne er der opmærksomhed omkring Apple, da elektronikgiganten har meldt ud, at den vil kæmpe for ikke at skulle betale en skattebøde på 13 mia. euro, som EU-Kommissionen udskrev tidligere i år.

Sagen går ud på, at Irland og Apple har indgået en særaftale omkring skat. Den har tilladt Apple at samle sit overskud i Irland, hvor skatten har været meget lav. Apple-aktien stiger 0,2 pct. fra start.

Der er også nyt fra Walt Disney, der kan fortælle, at Star Wars-filmen Rogue One har solgt for 155 mio. dollar i den første weekend siden premieren. Disney-aktien stiger 1,8 pct.

I det canadiske er en stor handel blevet offentliggjort mandag, da forsikrings- og investeringsselskabet Fairfax Financial Holdings har købt sin schweiziske kollega Allied World Assurance for 4,9 mia. dollar, hvilket svarer til 35 mia. kr. Der er tale om en præmie på 18 pct. i forhold til lukkekursen fredag. Fairfax-aktien falder 1,3 pct.

Senere mandag vil investorerne formentlig holde øje med Janet Yellen, chef for den amerikanske centralbank, der mandag aften dansk tid skal tale om det amerikanske arbejdsmarked ved et arrangement hos University of Baltimore.

Her vil der ifølge CNN blive lyttet efter, i hvor høj grad hun ser centralbanken understøtte det amerikanske arbejdsmarked.