Digital valutanedsmeltning: Bitcoins værdi halveret siden nytår

2018 har indtil videre været et rigtigt grimt år for investorer, der har satset deres sparepenge på kryptovalutaen Bitcoin. Siden nytår er Bitcoins værdi faldet med langt over 50 procent. Alene over den seneste uge er den førende kryptovaluta dykket med omkring 15 procent.

Det er gået hastigt ned ad bakke for kryptovalutaen Bitcoin siden nytår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Dado Ruvic

Kryptovalutaen Bitcoin har ikke været et særligt godt bekendtskab for investorerne i 2018. Siden nytår har den digitale valuta mistet næsten 55 procent af sin værdi. Alene over den seneste uge er den store kryptovaluta faldet med omkring 15 procent.

Da prisen på en Bitcoin toppede i december 2017, kostede den digitale valuta næsten 20.000 dollar. I dag er prisen faldet til omkring 6.500 dollar.

For få uger siden meddelte de amerikanske myndigheder, at det nu vil blive undersøgt, om der er blevet manipuleret med priserne på Bitcoin og andre krytovalutaer.

Det amerikanske justitsministerium vil blandt andet fokusere på, om der er er blevet begået ulovligheder i forbindelse med handel med kryptovalutaer, hvor priserne eksempelvis kan pumpes kunstigt i vejret med såkaldt spoofing, hvor en investor påvirker kursen ved at lægge en ordre ind på en handel og derefter hurtigt trække den tilbage igen, når kursen rammer det ønskede niveau.

De amerikanske myndigheder er bekymrede over de vilde prissving i krytovalutaer, der kan gøre det lettere at manipuilere med værdiansættelsen i den enkelte valuta.

En af verdens rigeste mænd, den aldrende investeringsguru Warren Buffett, lancerede i begyndelsen af maj et hårdt angreb mod Bitcoin, da han sagde, at det »sandsynligvis er rottegift i anden potens«.

Det fik dengang straks Bitcoin-kursen til at falde.