DFDS vedtager aktiesplit og ekstraordinært udbytte

Rederiet DFDS har på en ekstraordinær generalforsamling vedtaget at gennemføre et aktiesplit i forholdet 1:5, fordi aktien er kommet op på et for højt niveau til selskabets egen smag.

Læs mere
Fold sammen

Et split skal derfor gøre investeringen i DFDS mere attraktiv for mindre aktionærer og derigennem også skabe mere likviditet i rederiaktien. Aktiernes nominelle stykstørrelse ændres fra 100 kr. til 20 kr.

Helt konkret nedsættes selskabets aktiekapital med nominelt 35 mio. kr. ved annullering af 350.000 aktier af beholdningen af egne aktier.

- Når nedsættelsen gennemføres, vil selskabets aktiekapital blive nedsat fra nominelt 1,265 mia. kr. til 1,230 mia. kr., skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Samtidig er det på generalforsamlingen blevet vedtaget, at man vil udbetale af et ekstraordinært udbytte på 9 kr. per aktie á 100 kr.

Begge tiltag blev annonceret i forbindelse med regnskabet for andet kvartal, hvor DFDS første gang fortalte om, at det ville gennemføre aktiesplittet og indføre halvårlige udbyttebetalinger. Det ekstraordinære udbytte på 9 kr. per aktie er første skridt i den strategi.