DFDS stiger 9 pct. efter regnskab

DFDS sejlede et større overskud i land i andet kvartal og kunne samtidig opjustere sine forventninger til indtjeningen for hele året. Det belønnes på børsen.

DFDS sejlede et større overskud i land. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved åbningen stiger aktierne i rederiet 9 pct. til 342,70 kr.

DFDS' omsætning steg 4 pct. i kvartalet til 3553 mio. kr., trukket op af færgedivisionen, mens salget i logistikafdelingen skrumpede en anelse.

Driftsindtjeningen, opgjort før ned- og afskrivninger og særlige poster, voksede til gengæld med hele 27 pct. til 699 mio. kr. Det bidrog til et løft på 39 pct. på bundlinjen til 443 mio. kr. før skat og særlige poster.

Rederiet løftede forventningerne til hele året takket være de fortsat positive markedstrends på mange ruter i netværket og på flere logistikmarkeder. Koncernens EBITDA før særlige poster ventes nu at stige til et interval på 2450-2600 mio. kr. sammenlignet med et tidligere interval på 2300-2500 mio. kr. I 2015 blev der tjent 2041 mio. kr. på den post.

Forventningerne til koncernens omsætning ventes fortsat, trods modvind fra valutakursændringer, at stige med omkring 6 pct., eksklusive bunkertillæg.

DFDS lancererde desuden i forbindelse med sit halvårsregnskab torsdag et nyt aktietilbagekøb på 350 mio. kr. Derudover har selskabets bestyrelse øget sit planlagte ekstraordinære udbytte på 2 kr. per aktie til betaling i august til 3 kr. per aktie.

Det nye tilbagekøb og højere udbytte øger udlodningen i 2016 til 1,25 mia. kr.